وبلاگ آفتاب

تولید مواد نسوز متحمل به دمای بیشتر از 1400 درجه سانتی گراد برای صنایع

تولید مواد نسوز متحمل به دمای بیشتر از 1400 درجه سانتی گراد برای صنایع

تعدادی از پژوهشگران یکی از شرکتهای دانش بنیان با استفاده از ذرات نانومتری مواد نسوز متحمل به دمای بیشتر از ۱۴۰۰ درجه سانتی گراد را برای صنایع فولاد سازی و پتروشیمی تولید کردند.


به گزارش وبلاگ آفتاب به نقل از ایسنا، مواد نسوز ریختنی گروهی از مواد مقاوم در مقابل حرارت هستند که به علت خواصی همچون نصب راحت و سریع، امکان اجرا در ضخامت کمتر و امکان تعمیر به صورت موضعی و حتی در حالت گرم، توجه بیشتری را در مقایسه با آجرهای نسوز به خود معطوف کرده اند؛ چون که این نسوزها معمولا شامل خاک های سیلیسی، خاک های اسپینل، جرم روکش تاندیش و یا جرم های آلومینایی هستند و در کوره های القایی، پاتیل ها و تاندیش ها به کار می روند.
نسوزهای ریختنی یک پیش مخلوط شامل دانه های نسوز، زمینه، چسباننده ها (بایندرها) و مواد کمکی هستند و در زمان نصب، این مواد با مایعی (معمولاً آب) مخلوط شده و با لرزش در یک نگهدارنده مشخص (سیستم های انکراژ) ریخته می شوند تا یک قطعه نسوز را ایجاد کنند.
در ساخت نسوزهای ریختنی از بایندرهای مختلفی همچون بایندرهای کلوئیدی استفاده می شود. بایندرهای کلوئیدی در مرحله سفت شدن (setting process) با دیگر ذرات دیرگداز ترکیب می شوند و ذرات کلویید با یکدیگر به شکل زنجیره هایی متصل می شوند که به این فرایند انعقاد (Gelation) گفته می شود و عامل اصلی اولیه در استقامت یک سیستم سرامیکی بشمار می رود.
وجود ذرات در ابعاد نانومتری در کلوئید مورد استفاده در نسوزهای ریختنی باعث تسریع فرآیند انعقاد و افزایش استقامت نسوز می شود؛ از این محققان یکی از شرکتهای دانش بنیان این مواد نسوز حاوی نانوذرات را طراحی و تولید کرده اند که بعنوان جایگزین "کست های" ریختنی در کارخانجات فولادی، صنایع سیمان و پتروشیمی استفاده می شوند.
به نقل از ستاد نانو، استفاده از نانوذرات در آن باعث افزایش چشم گیر استقامت فشاری سرد شده است. قیمت مناسب، مقاومت فشاری سرد بسیار بالا، تحمل دما از ۱۴۰۰ تا ۱۸۵۰ درجه سانتی گراد، وجود نانوذرات با ابعاد کمتر از ۵۰ نانومتر از مزیت های این محصول به حساب می آید.




منبع:

1400/05/03
12:29:28
itemprop="bestRating">5
1107
تگهای خبر: سیستم , محقق , نانو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
Aftablog

aftablog.ir - مالکیت معنوی سایت وبلاگ آفتاب متعلق به مالکین آن می باشد