وبلاگ آفتاب

کشف یک کوتوله قهوه ای هم اندازه مشتری با جرم ۶۰ برابری!

کشف یک کوتوله قهوه ای هم اندازه مشتری با جرم ۶۰ برابری!

به گزارش وبلاگ آفتاب گروهی بین المللی از ستاره شناسان با استفاده از ˮماهواره نقشه بردار فراخورشیدی گذرانˮ یا به اختصار تِس (TESS) موفق به کشف یک کوتوله قهوه ای جدید شدند.


به گزارش وبلاگ آفتاب به نقل از ایسنا و به نقل از فیز، این جرم کیهانی تازه کشف شده ""TOI-۲۱۱۹"b" نام دارد و اندازه آن حدودا مشابه سیاره مشتری اما جرم آن ۶۰ برابر از بزرگ ترین سیاره منظومه شمسی بیشتر است. این کشف در مجله ی "arXiv.org" گزارش شده است.
کوتوله های قهوه ای اجرام متوسطی میان سیاره ها و ستاره ها هستند که محدوده جرمی آنها بین ۱۳ تا ۸۰ برابر جرم سیاره مشتری است. بااینکه تعداد زیادی از کوتوله های قهوه ای تا به امروز کشف شده اند، اما کشف چنین اجرامی که به دور ستاره های دیگر می چرخند، به ندرت رخ می دهد.
حالا گروهی از ستاره شناسان به رهبری "ترون دبلیو. کارمایکل" (Theron W. Carmichael) از دانشگاه ادینبورگ (Edinburgh) در بریتانیا، کشف یک کوتوله قهوه ای دیگر را گزارش کردند که از کنار یک ستاره کوتوله نوع ام (M-dwarf star) یا کوتوله سرخ گذر می کند. تا به امروز تنها هشت مورد از چنین منظومه هایی کشف شده است.
گروه "کارمایکل" از "تِس" برای مشاهده یک کوتوله فعال نوع ام به نام "TOI-۲۱۱۹" که در فاصله ی ۱۰۳.۷ سال نوری از زمین قرار داشت، استفاده کردند. یک سیگنال عبوری در منحنی نور این ستاره مشاهده شد و رصدهای بعدی نشان داد که این سیگنال ناشی از یک کوتوله قهوه ای است.


منحنی نوری یک نمودار از شدت نور یک جسم آسمانی یا منطقه بعنوان یک تابع از زمان است.
ماموریت "تِس" که منحی نور "TOI-۲۱۱۹" را ایجاد کرد، از روز ۱۶ آوریل ۲۰۲۰ شروع شد و تا ۱۲ مه ۲۰۲۰ ادامه یافت و بار دیگر از ۲۵ مه ۲۰۲۰ تا ژوئن ۲۰۲۰ انجام گرفت.
کوتوله قهوه ای ""TOI-۲۱۱۹"b" دارای شعاع حدود ۱.۰۸ برابری سیاره مشتری است. این در حالیست که تخمین زده می شود جرم آن ۶۴.۴ برابر جرم سیاره مشتری باشد. این کوتوله هر ۷.۲ روز یکبار ستاره ی خودرا دور می زند و در فاصله ۰.۰۶ واحد نجومی از آن قرار دارد. بیشترین فاصله زمین تا خورشید که نزدیک ۱۵۰٬۰۰۰٬۰۰۰ کیلومتر است، برابر با یک واحد نجومی در نظر گرفته می شود. درجه حرارت مؤثر این کوتوله قهوه ای ۱۷۵۶ درجه سانتی گراد محاسبه شده است.
ستاره والد آن یعنی "TOI-۲۱۱۹" از نظر اندازه و جرم حدودا نصف خورشید ما است. درخشندگی آن حدودا ۰.۰۴ خورشید و درجه حرارت مؤثر آن ۳۳۴۷ درجه سانتی گراد است. سن آن ۲.۱۴ میلیارد سال تخمین زده می شود.
با جمع بندی نتایج، نویسندگان این مقاله به این نتیجه رسیدند که ممکنست کوتوله قهوه ای ""TOI-۲۱۱۹"b" در مداری غیرعادی و نزدیک شکل گرفته باشد یا حالا درحال مهاجرت سریع به داخل منظومه از فاصله ای دورتر باشد. هر دوی این سناریوها ممکن هستند و برای تایید هر کدام از آنها باید تحقیقات بیشتری در مورد این منظومه صورت گیرد.




منبع:

1400/12/10
14:49:04
itemprop="bestRating">5
738
تگهای خبر: تحقیقات , دانشگاه , سیاره , ماهواره
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
Aftablog

aftablog.ir - مالکیت معنوی سایت وبلاگ آفتاب متعلق به مالکین آن می باشد