تولید کود اوره دوستدار محیط زیست در کشور
دانشیار بخش نانوبیوتکنولوژی گروه مهندسی علوم زیستی دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران موفق به تولید کود اوره دوستدار محیط زیست در پتروشیمی پردیس شد.
دکتر حسین صباحی در گفتگو با ایسنا، اظهار نمود: در فرایند تولید اوره جدید پتروشیمی پردیس از نانو ذرات ابداعی استفاده شده که در ساختار آنها هیچ ماده شیمیایی و حتی حلال شیمیایی وجود ندارد و با پیشگیری از انتشار فرمالدئید به اتمسفر، از صدمه به محیط زیست جلوگیری می کند.
مجری طرح افزود: تولید انبوه کود اوره با خواص Anti-cake، Slow-release، Environment-friendly و Eco-friendly برای اولین بار در جهان در پتروشیمی پردیس اتفاق می افتد و این دستاورد علاوه بر افزایش سود حاصل از فروش، سبب ارتقاء استانداردهای کیفیت محصول، محیط زیست و کشاورزی و افزایش مزیت رقابتی می شود و با جذب مشتریان جدید از کشورهای توسعه یافته، پردیس را در صدر شرکتهای تولیدکننده اوره جهان قرار می دهد.
نقش و جایگاه اوره در توسعه صنعت کشاورزی دنیا
وی تصریح کرد: کود اوره بعنوان تأمین نیتروژن مورد نیاز گیاهان یک ساله همچون ذرت، گندم، جو، آفتاب گردان، کلزا، سویا گلرنگ، چغندرقند، نیشکر و سایر گیاهان زراعی یک ساله در سطح وسیعی در ایران و دنیا درحال استفاده است.
مجری طرح اضافه کرد: به صورتی که در ایران سالانه حدود ۲ میلیون تن و در جهان حدود ۱۵۰ میلیون تن استفاده می شود. در مورد اهمیت استفاده از کودهای نیتروژنه بویژه اوره در گیاهان زراعی یک ساله همین بس که در صورت مصرف نکردن، تولید این گیاهان تا یک دوم و حتی تا یک سوم مقدار پتانسیل امکان دارد کاهش پیدا کند، خصوصاً در خاک های مناطق خشک مثل ایران که از نظر ماده آلی ضعیف هستند.
دکتر صباحی خاطرنشان کرد: نکته قابل توجه دیگر اینکه یکی از صادارت اصلی پتروشیمی ایران به کشورهایی چون هند و برزیل همین کود اوره است، به صورتی که تولید سالانه این کود در ایران ۶.۵ میلیون تن است که بعد از مصرف داخلی ۴.۵ میلیون تن آن سالانه صادر می شود.
وی در مورد اوره ابداعی تصریح کرد: افزایش خاصیت آنتی کیکی(ضد کلوخگی) محصول اوره، سبب ارتقاء استانداردهای کیفیت و محیط زیستی محصول تا بالاترین استانداردهای جهانی شده و سبب ارتقای مشتریان در سطح کشورهای توسعه یافته خواهد شد. رهایش کندتر اوره می تواند به بهبود کارآیی مصرف کود در مزرعه، سلامت بیشتر محصولات کشاورزی، کشاورزان و مصرف کنندگان محصولات کشاورزی منجر شود.
دانشیار دانشگاه تهران تصریح کرد: افزایش مقاومت گرمایی هم می تواند انتشار آمونیاک به اتمسفر را در مزرعه کم کند. در این راستا ما موفق شدیم تا به طور مستقیم نانو ذرات صفحه ای را به همراه پودر گیاهی به کود اوره فرمالدئیددار در خط تولید اوره در پتروشیمی پردیس اضافه کرده و به صورت مستقیم کود اوره با خاصیت آنتی کیکی(ضد کلوخگی) برتر، مقاومت مکانیکی و مقاومت گرمایی بالاتر، کند رهاتر و با انتشار کمتر فرمالدئید به اتمسفر تولید نماییم.
او همینطور اظهار داشت: کاربرد وسیع دیگر اوره بعنوان کاتالیست در اگزوز خودرو ها، تولید چسب ها، فوم، لاستیک اتومبیل و تولید رزین های اوره / فرمالدئید قابل کاربرد در صنعت چوب، مبلمان، تخته های سه لا و چوب MDF است.
دکتر صباحی اضافه کرد: نتایج DSC ما نشان دادند که در اوره کامپوزیتی تولیدی، نقطه تجزیه اوره به بیورت از ۱۸۸ به ۲۲۵ درجه سانتیگراد و نقطه تجزیه آن به سیانیوریک اسید از ۲۴۰ به ۳۵۳ درجه سانتیگراد افزوده شد که تا بحال در هیچ یک از منابع این افزایش اعجاب انگیز در نقطه تجزیه اوره گزارش نشده است.
مجری طرح افزود: هم چنین مقاومت مکانیکی اوره تولیدی تا ۲۰ درصد بهبود یافت. با عنایت به این نتایج بسیار امیدبخش میتوان انتظار داشت که استفاده از این نوع اوره کامپوزیتی در این صنایع می تواند خصوصیات ضد آتش، ضد سایش و مقاومت مکانیکی آنها را بهبود بخشد.
دستاوردها و خواص اوره ابداعی
دکتر صباحی ضمن اشاره به دستاوردها و خواص اوره ابداعی اظهار داشت: در اوره کامپوزیتی جدید تنها با جایگزینی ۲۰ درصد نانو ذرات به جای فرمالدئید، سرعت رهایش اوره حدود ۱۶ درصد کندتر، مقاومت گرمایی ۳۷ تا ۱۱۳ درجه سانتیگراد بیشتر و انتشار فرمالدئید به اتمسفر به میزان ۲۲ درصد کمتر از اوره معمول است.
وی خاطرنشان کرد: نتایج DSC هم نشان دادند که اضافه کردن افزودنی های ابداعی به اوره، انرژی لازم جهت ذوب و تجزیه اوره را به ترتیب ۴۳ درصد و ۲۳ درصد افزایش داده است. این داده ها نشان از بهبود مقاومت گرمایی اوره دارد و می تواند سبب کاهش درصد بیورت در کود تولیدی و کاهش انتشار آمونیاک از آن به اتمسفر در ضمن کاربرد در مزرعه شود.
منبع: وبلاگ آفتاب
itemprop="bestRating">5
772
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب