وبلاگ آفتاب
با هنرمندی ارسلان عابدیان؛

هیچ برای گفتن منتشر گردید

هیچ برای گفتن منتشر گردید

وبلاگ آفتاب: آلبوم هیچ برای گفتن با هنرمندی ارسلان عابدیان مشتمل بر مجموعه آثاری در زمینه موسیقی الکتروآکوستیک این آهنگساز از سال 82 تا 85 پیش روی مخاطبان قرار گرفت.



به گزارش وبلاگ آفتاب به نقل از مهر، «هیچ برای گفتن» عنوان یکی از تازه ترین آلبوم های منتشرشده در بازار عرضه محصولات موسیقایی کشورمان است که طی روزهای گذشته مشتمل بر مجموعه آثار الکترو آکوستیک ارسلان عابدیان از سال ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۵ به یاد هنرمند فقید رضا کروریان در دسترس شنوندگان قرار گرفته است.
«سرآغاز»، «سرگیجه»، «سردرد»، «لغزش»، «ارتباط»، «انزوا» و «هیچ برای گفتن» عنوان قطعاتی هستند که در این آلبوم گنجانده شده اند.
ناشر آلبوم «هیچ برای گفتن» درباره این اثر موسیقایی توضیح داده است:
بُعدی از وجود در «مشاهده شدن» است و بُعدی در «مشاهده کردن». قطعات آلبوم «هیچ برای گفتن» به آهنگسازی ارسلان عابدیان، تنیدگی ابعاد مشاهده را در خود دارد. قطعه «سرآغاز» کلاف است و ورود اشکال و قالب های متمایز در قطعات «سرگیجه» و «سردرد»، گره های نمو مشاهده که چون هسته در قطعه آغازین نهفته بود را به جریان روزمره زندگی هدایت می کند. «لغزش» فضایی سؤال آمیز دارد؛ یعنی قرار نیست پاسخی منجر به درک ذهنی شود و سؤال بیشتر در جهت انگیزه دادن به امیال عمل می کند.
محصول اوج تعامل میان مشاهده شدن و مشاهده کردن، ارتباط است و در قطعه «ارتباط»، نویزهای خفیف ابتدای قطعه که با تکرار هم راه است، حس تعلق را منتقل می کند. در این قطعه موضوع تعامل و شکل گیری اوج، درگیرروزمره می شود تا این که گسیل شدن اصوا در قطعه «انزوا»، تعدد حس پرتاب وجود را داشته باشد. همین طور می بینیم اوج های متمادی در انزوا رخ می دهد و بروز ملودی از این رفت و برگشت ها، به صورتی عرصه تسلط بیشتر جبر براختیار را دارد که کل زیبایی های این پذیرش در قطعه «هیچ برای گفتن» به ثمر می نشیند و در این قطعه به مدرن ترین شکل ممکن، تجربه قطعات گذشته به کار می آید.
«هیچ» در حقیقت نوعی «اختیارنکردن»است؛ یعنی «اختیارنکردن برای گفتن» و این سلب اختیار است که «جان کیج» را در «خطابه ای برای هیچ» به شعر و شاعرانگی نیازمند می کند. در این قطعه شتاب گیری اولیه و رسیدن به تأملات اواسط قطعه به شوحخ طبعی، یک بازی عادی و منظم را درحال ترسیم دارد.
درک فیزیولوژیکی اصوات و چیدمان آن درموسیقی الکتروآکوستیک ارسلان عابدیان، همراه با درک ذهنی و پردازش عواطیف و احساسات است. ذهن آهنگسازیافته ها و سکانس های شنیداری اش را با تکانه و مترمدرن می سنجد و اینگونه می تواند حالات شخصی خودرا با این موسیقی، کارگردانی کند. تبادر عناوین با موسیقی و درک ذهنی موسیقی معاصر از دل اصوات و سر و صداهایی که مکرردر زندگی عادی جاخوش کرده اند. سبب شده است مشاهدات شنیداری شنونده با کشیدن و بریدن اصوات، قطع و وصل و تکرارها مأنوس شود.

ارسلان عابدیان همچون هنرمندانی است که فراگیری موسیقی را با نوازندگی سنتور نزد امیدسیاره شروع کرد. او پس از دریافت مدرک کارشناسی موسیقی از دانشگاه آزاد و کارشناسی ارشد آهنگسازی از دانشگاه هنر، برای ادامه تحصیل راهی اروپا شد. وی در دانشگاه موسیقی، تئاتر و رسانه هانوفر آلمان ابتدا دومین دوره کارشناسی ارشد آهنگسازی را با تمرکز بر موسیقی الکتروآکوستیک پی گرفت و سپس مدرک دانشگاهی معادل دکترا از همان دانشگاه شد. این هنرمند آهنگسازی را در ایران عمدتاً نزد کیاوش صاحب نسق و در آلمان نزد هنرمندانی به اسامی اولیورشنلر، یواخیم هاینتس، مینگ تسائو و گوردن ویلیامن فرا گرفت.
عابدیان از سال ۱۳۸۵ در خیلی از کنسرت ها، سمینارها و دیگر رویدادهای هنری بعنوان آهنگساز و برگزارکننده شرکت داشته است. وی در سال ۱۳۸۸ بود که نشر موسیقی معاصر را جهت انتشار آثار آهنگسازان موسیقی معاصرایران تاسیس نمود. وی یکی از بنیانگذاران نخستین مسابقه الکترواکوستیک (جایزه رضا کروریان) در ایران بشمار می رود.آثار این هنرمند تا کنون توسط آنسامبل های مختلف در فستیوال های مختلف ایرانی و خارجی به اجرا در آمده اند. عابدیان هم اکنون در کنار آهنگسازی و تدریس به نگارش رساله دکترای موزیکولوژی خود با موضوع «تحول و دگردیسی مفهومی تئاتر اینسترومنتال کاکل در آثار آهنگسازان نسل بعد» مشغول می باشد.
آلبوم «هیچ برای گفتن» بر طبق مجوز شماره ۱۳۹۸-۱۷۹۸ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شماره ثبت ۲۴۵۷۳ کتابخانه ملی ایران توسط نشر «نوفه» در دسترس مخاطبان قرار گرفته است.


منبع:

1401/03/19
12:25:38
itemprop="bestRating">5
612
تگهای خبر: بازی , دانشگاه , زیبایی , سیاره
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۲
Aftablog

aftablog.ir - مالکیت معنوی سایت وبلاگ آفتاب متعلق به مالکین آن می باشد