برای یك ماموریت مهم
ماهواره کوچک ناسا راهی مدار ماه شد
وبلاگ آفتاب: ناسا یک ماهواره کوچک را با یک ماموریت بزرگ به فضا فرستاد. ماهواره ی کپستون(CAPSTONE) وارد مداری از ماه می شود که قبل از این هیچ گاه امتحان نشده بود و ناسا می خواهد از آن جهت بررسی محل قرارگیری پایگاه های فضایی آینده استفاده نماید.
به گزارش وبلاگ آفتاب به نقل از ایسنا، این ماهواره توسط شرکت راکت لب(Rocket Lab)که در نیوزلند مستقر است سوار بر یکی از موشک های الکترون این شرکت به فضا پرتاب شد.
ماهواره کپستون یک تاسواره است که جهت بررسی مدار ایستگاه فضایی دروازه ماه(Lunar Gateway) ناسا به فضا پرتاب شد. هدف، ارسال این ماهواره به مداری خاص به نام Near-Rectilinear Halo Orbit به اختصار NRHO است.
این مدار پیچیده طی یک بازه زمانی هفت روزه برخی مواقع ماهواره را به ماه نزدیک و برخی مواقع از آن دور می کند. این مدار که برای قرار دادن پایگاه فضایی دروازه ماه در نظر گرفته شده است، مداری پایدار می باشد که با نیروی کمی حفظ می شود با اینحال قبل از این هیچ گاه مورد استفاده قرار نگرفته است و بدین سبب این تاسواره برای آزمایش آن به ماه فرستاده شد.
موشک شرکت راکت لب این تاسواره را شش روز دیگر در فضا آزاد می کند و بعد از آن ماهواره کپستون سفر چهار ماهه خودرا به مدار ماه شروع می کند. این ماهواره کوچک برای مدت شش ماه در مدار ماه باقی مانده و به جمع آوری داده می پردازد. مواردی که علاوه بر مدار مورد بررسی قرار خواهند گرفت، فناوری هایی برای ماموریت های بعدی به ماه همچون برقراری ارتباط با زمین و سیستم ناوبری فضاپیما به فضاپیما خواهد بود.
پرتاب این ماهواره ی کوچک با تاخیرهای زیادی روبه رو شده بود. تاسواره ناسا که اندازه ای مشابه یک ماکروویو دارد قرار بود روز دوشنبه ۲۷ ژوئیه(۶ تیر) به فضا پرتاب شود اما این ماموریت با تاخیر یک روزه مواجه گردید و در نهایت امروز در ساعت ۵: ۵۵ بامداد به وقت منطقه زمانی شرقی(۱۴: ۲۵ به وقت ایران) به فضا پرتاب شد.
ایستگاه فضایی دروازه ماه که مقرر است در سال ۲۰۲۴ به فضا پرتاب شود محلی برای اسکان فضانوردانی خواهد بود که روزی پا بر ماه خواهند گذاشت. ظرفیت این ایستگاه فضایی چهار نفر است و شرکای ناسا همچون کانادا، اروپا و ژاپن در آن کار خواهند کرد.
بخش های بزرگ این ایستگاه فضایی توسط شرکای تجاری ساخته می شوند و دارای یک اتصال برای فضاپیمای استارشیپ اسپیس ایکس است که فضانوردان را از این ایستگاه به ماه می برد و بازمی گرداند.
این ایستگاه که در مدار ماه قرار می گیرد، هر هفت روز یک دفعه آنرا دور خواهد زد. چهار ماژول اصلی خواهد داشت. ماژول اول به عنوان مرکز ارتباطات عمل خواهدنمود و توسط شرکت "Maxar Technologies" ایجاد می شود.
ماژول دوم توسط اسپیس ایکس در سال ۲۰۲۴ ارسال می شود که محل اقامت و لجستیک است و توسط شرکت "Northrop Grumman" ایجاد می شود. این ماژول درگاه های اتصال، باتری و آنتن های ارتباطی خواهد داشت و همین طور یک کابین با فشار مناسب برای فرماندهی، کنترل و مدیریت داده ها خواهد داشت.
ماژول سوم توسط آژانس فضایی اروپا ایجاد می شود و نام آن سیستم تامین سوخت، زیرساخت و ارتباطات(ESPRIT) است که مقرر است در سال ۲۰۲۴ ارسال شود. این ماژول توسط شرکت های ایرباس(Airbus) و "Thales Alenia Space" ایجاد می شود.
بخش های دیگر آن نیز تحت ساخت سایر شرکت های اروپایی است و مقرر است در سال ۲۰۲۷ ارسال شود.
ماژول آخر ماژول اقامت بین المللی است که توسط آژانس فضایی اروپا و آژانس فضایی ژاپن ایجاد می شود تا فضای بیشتری برای اقامت فراهم گردد و در سال ۲۰۲۶ ارسال خواهد شد.
ماژول های دیگری که در آینده ارسال خواهند شد شامل یک ماژول هوابند(دستگاه تنطیم فشار) یک ماژول لجستیک و یک بازوی رباتیک برای تعمیرات و اتصال سفینه ها خواهند بود.
منبع: aftablog.ir
itemprop="bestRating">5
756
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب