نظارت هوش مصنوعی بر مجاری ادراری با استفاده از صدا!
یک هوش مصنوعی جدید می تواند از صدای جریان ادرار برای نظارت بر سلامت مجاری ادراری استفاده نماید.
به گزارش وبلاگ آفتاب به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، یک الگوریتم هوش مصنوعی حالا می تواند به صدای دفع ادرار بیماران گوش دهد تا با موفقیت و کارآمدی، جریان های غیرطبیعی و مشکلات در ارتباط با سلامتی مجاری ادراری آنها را شناسایی کند.
این ابزار یادگیری عمیق، "Audioflow" نامیده می شود و تابحال تقریباً به اندازه ی یک دستگاه تخصصی مورد استفاده در کلینیک ها خوب عمل کرده و نتایج مشابهی را برای دستیاران اورولوژی عرضه کرده است.
ارزیابی صدای ادرار
دکتر "لی هان جی" از بیمارستان عمومی سنگاپور و سرپرست این مطالعه جدید اظهار داشت: گرایش به استفاده از فناوری یادگیری ماشینی در خیلی از زمینه ها به وجود آمده است، چونکه پزشکان زمان زیادی ندارند و به صرفه جویی در زمان آنها کمک شایانی می کند. در عین حال، بخصوص از زمان شروع همه گیری، تغییر به سمت پزشکی از راه دور و کاهش مراقبت های مبتنی بر بیمارستان وجود دارد.
وی ادامه داد: ما هم مشتاقِ توسعهی راهی برای نظارت بر بیماران به منظور مشاهده وضعیت آنها در خلال بازدیدهای بیمارستانی بودیم.
این الگوریتم جدید، صدای ساخته شده توسط ادرار را در یک محیط عایق صدا ارزیابی می نماید و مشکلات احتمالی را بدین وسیله تشخیص می دهد. اما محققان امیدوارند اپلیکیشنی بسازند که به اندازه کافی خودکفا باشد و بیماران بتوانند از آن در خانه هم استفاده کنند.
دستگاههای کنونی برای ارزیابی شرایط در رابطه با ادرار، کارآمد هستند، اما نیاز دارند که بیماران در طول بازدیدهای سرپایی در آنها ادرار کنند.
با این وجود، همه گیری کووید-۱۹ دسترسی به کلینیک ها را محدود کرده است. "هان جی" و همکارانش می خواستند روش موثرتری برای ارزیابی ادرار در خانه بدون هیچ گونه کمک پزشکی ایجاد کنند و بنابراین از حوزه ی مهندسی برای توسعه یک الگوریتم هوش مصنوعی برای ارزیابی ادرار استفاده کردند.
آنها برای آموزش و اعتبارسنجی این الگوریتم، ۵۳۴ شرکت کننده مرد را از دسامبر ۲۰۱۷ تا ژوئیه ۲۰۱۹ به کار گرفتند. این فرایند نسبتاً ساده بود؛ شرکت کنندگان از دستگاه نظارت بر ادرار معمولی در یک اتاق عایق صدا استفاده کردند و صدای جریان ادرار خویش را با استفاده از تلفن هوشمند ضبط کردند.
نتایجی که با نتایج تخصصی مطابقت دارد
سپس هوش مصنوعی با استفاده از ۲۲۰ صدای ضبط شده یاد گرفت که نرخ جریان، حجم و زمان را به صورت دقیق ارزیابی کند. این در شرایطی است که این عوامل با هم می توانند انسداد یا مشکلات مثانه را هویدا کنند.
"هان جی" توضیح داد: هوش مصنوعی ما می تواند از برخی افراد غیر متخصص پیشی بگیرد و به مشاوران پزشکی نزدیک شود. اما مزیت واقعی این است که هر بار که به دستشویی می روید، یک مشاور همراه خود دارید.
وی ادامه داد: ما حالا درحال کار بر روی الگوریتمی هستیم که بتواند زمانی که سر و صدای پس زمینه هم در محیط معمولی خانه وجود دارد، به خوبی کار کند.
در واقع، "Audioflow" نتایجی را تولید کرد که می توانست با یک دستگاه تخصصی معروف به "اوروفلومتری" و یک هیئت متشکل از شش دستیار اورولوژی رقابت کند. این هوش مصنوعی، نتایجی را به دست آورد که برای بیشتر از ۸۰ درصد موارد ضبط شده با دستگاه "اوروفلومتری" مطابقت داشت و در مقایسه با اورولوژیست های متخصص به نرخ تطابق ۸۴ درصدی دست یافت.
حالا محققان امیدوارند که این هوش مصنوعی جدید بتواند بزودی جهت استفاده در خانه آماده شود.
"Audioflow" بزودی بعنوان یک برنامه تلفن هوشمند برای آزمایش در دنیای واقعی همراه با صداهای پس زمینه عرضه خواهد شد. با این وجود یک اشکال دارد و آن این که تابحال فقط بر روی جریان ادرار مردان آزمایش شده است که با ادرار زنان متفاوت می باشد. ازاین رو احیانا در آینده شاهد نسخه ای با محوریت زنان خواهیم بود.
منبع: وبلاگ آفتاب
itemprop="bestRating">5
670
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب