وبلاگ آفتاب

نتایج مطالعات در رابطه با پیری ممکن است به درمان یک سرطان نادر منجر شود

نتایج مطالعات در رابطه با پیری ممکن است به درمان یک سرطان نادر منجر شود

به گزارش وبلاگ آفتاب، علایم اولیه پیری محققان را به سمت ایجاد درمان های جدید برای یک سرطان نادر سوق داد.


به گزارش وبلاگ آفتاب به نقل از ایسنا و به نقل از آی او، نتایج یک مطالعه جدید ممکنست درمان جدیدی برای مساعدت با بیماران سارکوم پیدا کند. سارکوم(Sarcoma) یا چنگار گوشتی به هر یک از گروه تومورهای بدخیم که سلول های با پایه مزودرم یا بافت همبندی(و هر نوع بافت با قابلیت جایگزینی بجای دیگر بافت ها) را هدف قرار دهد گفته می شود. این تومورها اگر به هنگام و زمان ابتدایی تشخیص داده شوند در حالت خوش خیم باقی می مانند اما به سبب متاستازی سریع از راه مجاری خونی در زیرگروه بدخیم قرار دارند.
سارکوم ها تومورهای سرطانی هستند که در استخوان ها، ماهیچه ها یا بافت چربی یافت می شوند. سارکوم نوعی نادر از سرطان است که تنها در یک درصد از بیماران سرطانی دیده می شود. درمان سارکوم پیچیده و دشوار است. با این وجود، پژوهشگران دانشگاه کپنهاگ روش جدیدی را برای مبارزه با آن به وجود آورده اند.
ما آموخته ایم که بیماران سارکوم که سلول های سرطانی آنها بیان بالایی از پروتئین cep۱۳۵ دارند، وضعیت بدتری دارند. اما مهار ژنی به نام plk۱ رشد سلول های سارکوم را نیز مهار می کند و این نشان میدهد که ما می توانیم درمان بیماران سارکوم را مورد هدف قرار دهیم.
امکاناتی برای درمان بهتر
روش هایی برای شناسایی پیش آگهی های بیماران سارکوم و اشکال مختلف درمانی هم اکنون موجود است. اما مطالعه جدید روش جدیدی را شناسایی کرده است.
«مورتن شایب- نادسن» محقق این مطالعه اظهار داشت: این یک راه جدید برای طبقه بندی و احیانا یک روش جدید و بهتر برای درمان سارکوم است. معرفی یک روش دیگر همیشه خبر خوبی برای بیماران است. برای اینکه هیچ دو سرطانی شبیه هم نیستند. در حالت ایده آل، درمان باید همیشه متناسب با هر بیمار باشد.
او امیدوار است که سایر پژوهشگران با دسترسی به امکانات آزمایشی لازم، نتایج او را با دقت بیشتری مطالعه کنند و در نهایت درمان جدیدی طراحی نمایند. اگر این روش کارساز باشد، او معتقد می باشد که ممکنست طی ۵ تا ۱۰ سال آینده یک درمان جدید در دسترس بیماران قرار گیرد.
سفیدی زودرس مو، چین و چروک و از دست دادن بافت چربی
مورتن و همکارانش با مطالعه بر روی بیماران مبتلا به اختلالات عصبی نادر سندرم ورنر، سندرم شکستگی نایمگن و سندرم آتاکسی تلانژکتازی آغاز به کار کردند.
این بیماران علایم پیری زودرس مانند موهای خاکستری، چین و چروک و از دست دادن بافت چربی را تجربه می کنند و در سنین پایین خطر مبتلاشدن به سرطان در آنها بالاست.
مورتن اظهار داشت: بیماریهای در رابطه با سن مانند سرطان یکی از زمینه های اصلی مورد علاقه من به عنوان محقق در مرکز سالمندی سالم می باشد. با افزایش سن، چیزهای زیادی برای بدن اتفاق می افتد و تعیین علت و معلولی می تواند دشوار باشد. اما در افرادی که به عنوان مثال مبتلا هستند. در سندرم ورنر، تشخیص این که کدام ژن مسئول کدام پروسه هستند آسان تر است. مورتن می گوید که این به ما یک دسته مولکولی می دهد.
چگونگی پیشرفت تحقیق
به جهت اینکه مشخص شود چرا این بیماران در سنین پایین به سرطان مبتلا می شوند، پژوهشگران بیان ژن را در میان این سه اختلال مقایسه کردند. در اینجا آنها با شرکت Insilico Medicine که پلت فرم بزرگ پانداومیکس آن امکان شناسایی جهش ژنی در هزاران اختلال مختلف را فراهم نمود، همکاری کردند. مشخص شد که cep۱۳۵ یک مخرج مشترک برای ژن های سرطانی این سه اختلال است.
این امر موجب شد که بیان ژن سرطان های مختلف را مطالعه نماییم و متوجه شدیم که cep۱۳۵ با مرگ و میر بالایی در سارکوم و همین طور در سرطان مثانه مرتبط می باشد. مورتن توضیح داد که سارکوم بسیار جالب بود، برای اینکه خیلی از بیماران مبتلا به سندرم ورنر به سارکوم مبتلا می شوند.
یافته های امیدوار کننده
در نهایت، پژوهشگران بدنبال یافتن راه هایی برای مهار سارکوم بودند. Cep۱۳۵ یک هدف مفید نیست، برای اینکه به اصطلاح یک پروتئین ساختاری است که هدف قرار دادن آن دشوار است. در عوض، پژوهشگران دریافتند که با مهار ژن plk۱، می توانند سارکوم را هدف قرار دهند.
این مطالعه نشان میدهد که ما می توانیم از بیماریهای ژنتیکی که پیری سریع تری را نشان می دهند برای شناسایی اهداف درمانی جدید استفاده نمائیم. در این مطالعه، ما سرطان را بررسی کردیم، اما این روش، در اصل، می تواند برای تمام بیماریهای در رابطه با سن مانند زوال عقل، بیماریهای قلبی عروقی و سایر موارد استفاده گردد.




منبع:

1401/12/21
10:30:53
itemprop="bestRating">5
450
تگهای خبر: پژوهش , پژوهشگر , دانشگاه , درمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵
Aftablog

aftablog.ir - مالکیت معنوی سایت وبلاگ آفتاب متعلق به مالکین آن می باشد