وبلاگ آفتاب

گیاهان هنگام تنش جیغ می زنند!

گیاهان هنگام تنش جیغ می زنند!

به گزارش وبلاگ آفتاب، نتایج پژوهشی که اخیرا انتشار یافته نشان می دهد، گیاهان هنگام صدمه دیدن با صدای بلند فریاد می زنند، باآنکه ما این صدا را نمی شنویم.



به گزارش وبلاگ آفتاب به نقل از ایسنا و به نقل از ساینس آلرت، این فریاد شبیه به فریاد انسان نیست، بلکه در فرکانس های فراصوت خارج از محدوده شنوایی انسان و شبیه به کوبیده شدن یا کلیک است که وقتی گیاه تحت فشار قرار می گیرد، افزایش خواهد یافت.

به گفته دانشمندان، این صدا می تواند یکی از طریق هایی باشد که گیاهان ناراحتی خویش را به وسیله آن به دنیای اطرافشان منتقل می کنند.

لیلاچ هادانی (Lilach Hadany)، زیست شناس توضیح می دهد: حتی در یک محیط آرام، صداهایی وجود دارند که ما آنها را نمی شنویم، و آن صداها حامل اطلاعات هستند. حیواناتی وجود دارند که می توانند این صداها را بشنوند، ازاین رو این احتمال وجود دارد که تعامل صوتی زیادی رخ دهد.

گیاهان همیشه با حشره ها و سایر حیوانات تعامل دارند و خیلی از این موجودات از صدا برای برقراری ارتباط استفاده می نمایند.

گیاهان تحت فشار آنقدرها که تصور می شد، منفعل نیستند. آنها دستخوش تغییرات بسیار قابل ملاحظه ای می شوند که یکی از قابل تشخیص ترین آنها دستکم برای انسان ها، انتشار بوهای بسیار قوی است. گیاهان همینطور می توانند رنگ و شکل خویش را تغییر دهند.

این تغییرات می توانند خطرها را به گیاهان دیگر در نزدیکی آنها اطلاع دهند تا در پاسخ، عملکرد دفاعی خویش را تقویت نمایند. همینطور می توانند حیوانات را برای مقابله با آفاتی که امکان دارد به گیاه صدمه برساند، جذب کنند.

با این وجود، این که آیا گیاهان انواع دیگری از سیگنال ها مانند صدا منتشر می کنند، به صورت کامل بررسی نشده بود. چند سال قبل، هادانی و همکارانش دریافتند که گیاهان می توانند صدا را تشخیص دهند. سوال منطقی بعدی این بود که آیا آنها هم می توانند آنرا تولید کنند یا خیر.

برای پی بردن به این موضوع، آنها صدای گیاهان گوجه فرنگی و تنباکو را در شرایط مختلفی ثبت کردند. ابتدا صدای گیاهان بدون تنش به ثبت رسید تا یک خط مبنا به دست بیاید. سپس صدای گیاهانی را که کم آب شده بودند و گیاهانی که ساقه هایشان قطع شده بود، ثبت کردند. ضبط این صداها ابتدا در یک محفظه آکوستیک عایق صدا و سپس در یک محیط معمولی گلخانه ای انجام شد.

سپس، آنها یک الگوریتم یادگیری ماشینی را آموزش دادند تا بین صدای تولیدشده توسط گیاهان بدون تنش، گیاهان بریده شده و گیاهان کم آب تمایز ایجاد نماید.

صداهایی که گیاهان منتشر می کنند مانند صدای کوبیدن یا صدای کلیک در فرکانس های بسیار بالایی است که برای انسان قابل تشخیص نیست. این صداها از شعاع بیشتر از یک متر قابل دریافت است. گیاهان بدون تنش، سر و صدای زیادی تولید نمی کنند.

در مقابل، گیاهان تحت فشار، بسیار پر سر و صدا هستند و بسته به گونه تنش به صورت متوسط تا حدود ۴۰ کلیک در ساعت منتشر می کنند. گیاهان محروم از آب دارای مشخصات صوتی قابل توجهی هستند. آنها پیش از این که علایم قابل مشاهده کم آبی را نشان دهند، آغاز به تولید صدای بیشتر می کنند که با خشک شدن گیاه افزایش خواهد یافت و با پژمرده شدن گیاه، فروکش می کند.

این الگوریتم یادگیری ماشینی توانست بین این صداها و همینطور گونه های گیاهانی که آنها را ساطع می کنند، تمایز قائل شود. این گروه پژوهشی، گیاهان مختلفی را آزمایش کردند و دریافتند که تولید صدا به نظر یک فعالیت گیاهی بسیار رایج است. گندم، ذرت، انگور و کاکتوس همگی صدا تولید می کردند.

اما هنوز چند مورد ناشناخته وجود دارد. بعنوان مثال، نحوه تولید صداها مشخص نمی باشد. در پژوهش های قبلی نشان داده شده بود که طی فرآیندی در گیاهان کم آب، حباب های هوا در ساقه شکل می گیرد، منبسط می شود و از بین می رود. این فرایند هنگام شکستن قولنج در انگشت های انسان، سبب ایجاد صدایی مشابه شکستن می شود و امکان دارد در مورد گیاهان هم همین اتفاق رخ دهد.

هنوز نمی دانیم که آیا سایر شرایط تنش زا مانند عوامل بیماری زا، حمله، قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش، دمای نابسامان و سایر شرایط نامطلوب هم می تواند سبب ترکیدن حباب و ایجاد صدا در گیاهان شود یا خیر.

همچنین معلوم نیست که آیا تولید صدا یک پیشرفت تطبیقی در گیاهان است یا این که تنها یک اتفاق است. با این وجود، نتایج پژوهش های این گروه نشان داد که یک الگوریتم یادگیری ماشینی می تواند تشخیص و تمایز بین صداهای گیاهان را بیاموزد. مطمئناً امکان دارد موجودات دیگر هم بتوانند همین کار را انجام دهند. علاوه بر این، موجودات می توانند یاد بگیرند که به روش های مختلف به سر و صدای گیاهان صدمه دیده پاسخ دهند.

هادانی می گوید: برای مثال، پروانه ای که می خواهد روی گیاهی تخم گذاری کند یا حیوانی که قصد خوردن یک گیاه را دارد، می تواند از این صداها برای تصمیم گیری استفاده نماید. برای ما انسان ها، پیامد این پژوهش کاملا واضح است. می توانیم صدای ناراحتی گیاهان تشنه را دریابیم و پیش از این که مشکلی ایجاد شود، آنها را آبیاری نماییم.

نتایج این پژوهش در مجله Cell انتشار یافته است.





منبع:

1402/01/11
14:56:01
itemprop="bestRating">5
649
تگهای خبر: آموزش , اطلاعات , پژوهش , دانشمند
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
Aftablog

aftablog.ir - مالکیت معنوی سایت وبلاگ آفتاب متعلق به مالکین آن می باشد