یک عامل کاهش خطر مبتلاشدن به سرطان روده
وبلاگ آفتاب: برمبنای بزرگترین مطالعه متخصصان دانشکده بهداشت عمومی در امپریال کالج لندن، «افزایش مصرف سبزیجات برگ دار مانند اسفناج و خانواده کلم می تواند خطر مبتلاشدن به سرطان روده بزرگ را تا هفت درصد کاهش دهد».
به گزارش وبلاگ آفتاب به نقل از ایسنا به نقل از نشریه پزشکی «مدیکال اکسپرس»، در این مطالعه که در مجله آمریکایی تغذیه بالینی پخش شده، متخصصان داده های بیش از ۷۰ هزار فرد را تحلیل و بررسی کردند تا نحوه تاثیر فولات یا ویتامین B۹ بر سرطان روده بزرگ را شناسایی کنند.
مطابق با مطالعات قبلی آنان دریافتند «احتمال مبتلاشدن به سرطان روده بزرگ، کولون و سرطان رکتوم به ازای هر ۲۶۰ میکروگرم فولات، هفت درصد کاهش پیدا می کند.»
در انگلیس، سرطان روده چهارمین سرطان شایع است و هر ساله نزدیک به ۴۵ هزار نفر به این بیماری مبتلا می شوند. از هر ۱۸ زن یک نفر و از هر ۱۵ مرد یک نفر در طول زندگی خود به سرطان روده مبتلا می شود.
فولات شکل طبیعی ویتامین B۹ است و در خیلی از غذاها یافت می شود. منابع خوب شامل غذاهایی مانند اسفناج، کلم، کلم بروکلی، تخمه آفتابگردان، غلات کامل، حبوبات مانند نخود، عدس و لوبیا و میوه ها خصوصاً مرکبات مانند پرتقال است. فولات همین طور به عنوان مکمل به شکل اسید فولیک موجود است.
بنابر اعلام دویچه وله، کارهای دیگری که می توانید برای مساعدت با صیانت از خود در مقابل سرطان روده بزرگ و سایر سرطان ها انجام دهید، عبارتند از: فعالیت بدنی، اجتناب از استعمال دخانیات و مصرف الکل.
طبق گزارش صندوق بین المللی تحقیقات سرطان (WCRF)، مصرف نوشیدنی الکلی در روز، خطر سرطان روده بزرگ را بیشتر می کند همین طور بگفته انجمن سرطان آمریکا، وزن اضافی خطر مبتلاشدن به سرطان روده بزرگ و سرطان سینه (در زنان یائسه)، رکتوم، مری، پانکراس و کلیه را بیشتر می کند.
بیشتر مردم باید غربالگری سرطان روده بزرگ را از سن ۴۵ سالگی شروع کنند. اگر بیماری التهابی روده (بیماری کرون و کولیت اولسراتیو)، سابقه شخصی پولیپ روده بزرگ یا سابقه خانوادگی سرطان روده بزرگ دارید، باید برای غربالگری بموقع همچون کولونوسکوپی به پزشک مراجعه کنید.
به گفته متخصصان، خیلی از انواع سرطان قابل پیشگیری می باشند. بااینکه تعدادی از عوامل خطر این بیماری مانند سن یا ژنتیک قابل تغییر نیستند، سایر عوامل همچون سبک زندگی سالم در کنترل خود فرد است.
متخصصان همیشه تاکید دارند که رعایت تعدادی از نکات ساده می تواند به کاهش خطر ابتلای افراد به سرطان کمک نماید.
* غذاهای سالم بخورید، تحرک داشته باشید و الکل مصرف نکنید
داشتن یک رژیم غذایی متعادل، فعالیت بدنی منظم و حفظ وزن سالم فواید زیادی برای سلامتی دارد. هر سه عامل می توانند خطر سرطان را کاهش دهند و با سلامت کلی بهتر و بهبود کیفیت زندگی و پیش آگهی بعد از تشخیص سرطان مرتبط هستند. علاوه بر این باید از مصرف الکل خودداری کرد برای اینکه یک ماده سرطان زاست و مشخص شده که خطر مبتلاشدن به خیلی از سرطان ها را بیشتر می کند.
* برای ترک سیگار برنامه ریزی کنید
دخانیات می تواند خطر مبتلاشدن به خیلی از سرطان ها همچون سرطان های ریه، دهان، گلو، دهانه رحم، خون، مثانه، مری، معده، پانکراس و کلیه را افزایش دهد. پرهیز از دخانیات و ترک سیگار از قدمهای اصلی است که می توان برای کاهش خطر مبتلاشدن به سرطان انجام داد.
* از پوست خود در مقابل اشعه ماوراء بنفش (UV) محافظت کنید
قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش می تواند خطر مبتلاشدن به سرطان پوست را افزایش دهد. مرکز کنترل و پیش گیری از بیماریهای آمریکا (CDC) سفارش می کند که قرار گرفتن در معرض نور آفتاب در ظهر را به حداقل برسانید، لباس های آستین بلند بپوشید و از کرم ضد آفتاب استفاده کنید.
* پیشگیری و غربالگری سرطان را جدی بگیرید
آزمایش های غربالگری پیشگیرانه می تواند منجر به تشخیص سریع سرطان ها شود که در صورت تشخیص زودهنگام، تعدادی از آنها با موفقیت درمان می شوند. سرطان های رایج مانند سرطان روده بزرگ، ریه، سینه و... در صورت تشخیص سریع با موفقیت درمان می شوند.
منبع: aftablog.ir
itemprop="bestRating">5
504
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب