باتری كه با الهام از بدن انسان ساخته شد
به گزارش وبلاگ آفتاب محققان با الهام از شیوه ذخیره چربی در بدن انسان، باتری از جنس روی ساخته اند كه ذخایر انرژی را در سرتاسر بدن ربات ذخیره می كند.
به گزارش وبلاگ آفتاب به نقل از ایندپندنت، تعدادی از پژوهشگران دانشگاه میشیگان باتری های بیومورفیکی ساخته اند که به ربات ها کمک می نماید تا به وسیله سیستمی شبیه ذخایر چربی در بدن انسان، انرژی را تا ۷۲ بار بیشتر از باتری های معمولی ذخیره کنند.
این ایده با تقلید از منابع انرژی ساخته شده که در بدن موجودات زنده به صورت پراکنده وجود دارند. بدین سان ظرفیت باتری ربات ها بیشتر می شود و آنها شارژ بیشتری نسبت به نسخه های لیتیومی ذخیره می کنند.
نیکلاس کوتوف محقق ارشد این پژوهش می گوید: از آنجائیکه باید ۲۰ درصد یا بیشتر از فضای داخلی ربات ها به باتری اختصاص پیدا کند، طراحی این ابزارها با محدودیت هایی روبرو است. ما فقط از یک کیسه چربی استفاده نمی نماییم چونکه سنگین می شود و هزینه انتقال انرژی آن زیاد است. مخزن انرژی توزیع یافته که در حقیقت یک شیوه زیست شناختی است، راهی کارآمدتر برای دستگاه های بیومورفیک است.
فناوری بیومورفیک برپایه اشکال زنده و سیستم ها بنا شده و ازاین رو برای ربات های انسان نمایی که در محیط با انسان ها کار می کنند، ایده آل است.
باتری های ساختاری توزیع یافته را می توان در همه چیز از پهپادها گرفته تا ربات های نامه رسان استفاده نمود. به قول کوتوف باتری های روی جدید می توانند مدت زمان فعالیت دستگاه با یک مرتبه شارژ را ۲ برابر کنند.
مینگ کیانگ وانگ یکی دیگر از محققان این پروژه می گوید: ما تخمین می زنیم اگر به جای باتری معمولی از نسخه های جدید استفاده نماییم که از جنس روی هستند و روی بخش خارجی دستگاه قرار می گیرند، ذخیره انرژی آن ۷۲ بار بیشتر می شود.
این باتری ها انعطاف پذیر هستند و می توان آنها را به سادگی در ربات قرار داد. همزمان باتری های مذکور می توانند چند وظیفه را انجام دهند. آنها علاوه بر شارژ دستگاه می توانند از بخش های مختلف ربات محافظت کنند.
باتری مذکور با ذخیره و انتقال انرژی از راه غشای الکترولیتی انجام می شود. این غشا از نانوالیاف مبتنی بر کربن و ژل پلیمری مبتنی بر آب ساخته شده است.
محققان ادعا می کنند این غشا کمتر از باتری های معمول به محیط زیست صدمه می زند و قابلیت آتش زایی هم ندارد.
این فناوری روی اسباب بازی های رباتیک به شکل کرم و عقرب آزمایش شده است.
این تحقیق در نشریه Science Robotics انتشار یافته است.
منبع: aftablog.ir
itemprop="bestRating">5
2335
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب