وبلاگ آفتاب
در گفت وگو با وبلاگ آفتاب اعلام شد

اعلام رتبه بندی جدید هزار نشریه علمی

اعلام رتبه بندی جدید هزار نشریه علمی

به گزارش وبلاگ آفتاب مدیركل دفتر برنامه ریزی و سیاست گذاری امور پژوهشی وزارت علوم از ارزیابی 1344 نشریه علمی-پژوهشی آگاهی داد و اظهار داشت: از این تعداد بیش از 1000 نشریه كار ارزیابی آنها به انتها رسیده است كه به زودی اعلام خواهد شد.


دکتر محسن شریفی در گفت و گو با ایسنا، با اعلان اینکه برای ارزیابی نشریات علمی داخلی شاخص هایی را تعریف کردیم که در مجموع ۱۰۰ امتیاز برای نشریات در نظر گرفته شده است، اضافه کرد: "انتشار به روز و به موقع"، "استاندارد بودن تدوین و محتوای مقالات"، "پراکنش جغرافیایی پذیرش مقالات و اعضای هیات تحریریه" و "نمایه شدن در نمایه های بین المللی" همچون فاکتورهای ارزیابی نشریات است که هر کدام از این شاخص ها امتیازاتی دارد.
وی با اعلان اینکه بر طبق این شاخص ها هر ساله نشریات مورد ارزیابی قرار می گیرند، اظهار نمود: این ارزیابی های سالانه بطور مشترک از طرف این دفتر و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) انجام می شود که بعد از ارزیابی و داورهای تخصصی، هر نشریه ای رتبه ای را کسب می کند و بر این اساس نشریات حائز رتبه های "الف، "ب"، "ج" و "د" خواهند شد.
شریفی با اشاره به بعضی از نشریات داخلی که موفق به نمایه سازی های بین المللی می شوند، اشاره کرد: بعضی از نشریات در پایگاه های بین المللی مانند اسکوپوس، ISI و Q۱ تا Q۴ رتبه بندی می شوند که این دسته از نشریات بطور ویژه در گروه بین المللی قرار خواهند گرفت، ضمن آنکه رتبه آنها نیز به رسمیت شناخته خواهد شد.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی و سیاست گذاری امور پژوهشی وزارت علوم با اعلان اینکه بر این اساس نشریات داخلی علاوه بر کسب رتبه های "الف" تا "د" رتبه های بین المللی کسب می کنند، افزود: از نشریات متناسب با رتبه ای که کسب کرده اند، حمایت مالی خواهد شد.
وی تعداد نشریات کاندیدای ارزیابی وزارت علوم را ۱۳۴۴ نشریه دانست و تصریح کرد: کار ارزیابی ۱۰۰۰ نشریه از این تعداد انجام شده و به زودی نتایج این ارزیابی به نشریات اعلام خواهد شد.
بگفته این مقام مسوول، این نظام ارزیابی جهت بررسی نشریات داخلی به زبان فارسی و غیر فارسی در سطح وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است و این روش چه برای نشریات علمی چاپ داخلی و چه نشریاتی که در سطح بین المللی فعالیت دارند، اجرایی می شود.
شریفی با تاکید بر نظام های بین المللی مانند WOS و اسکوپوس که نشریات بین المللی را ارزیابی و رتبه بندی می کنند، اظهار داشت: ما این رتبه بندی را به رسمیت می شناسیم، ولی در صورتیکه در بین نشریات معتبر نشریاتی را شناسایی نماییم که قوانین مورد نظر را رعایت نکرده باشند، حتی اگر در پایگاه های بین المللی نمایه سازی شده باشند، ما آنها را جزو نشریات نامعتبر قلمداد می نماییم و در فهرست سیاه (Black List) قرار خواهند گرفت.
مدیر کل دفتر برنامه ریزی و سیاست گذاری امور پژوهشی وزارت علوم در این زمینه توضیح داد: نشریات علمی خارجی که تخلف کرده باشند و یا از طرف موسسات مالی برای کسب درآمد تاسیس شده باشند، به سبب آنکه از مسیر علمی خارج شده و مبنای علمی ندارند، در هر جایگاه و رتبه ای که باشند، از نظر ما جعلی و نامعتبرند.




منبع:

1399/06/10
17:26:59
itemprop="bestRating">5
2081
تگهای خبر: پژوهش , تحقیقات , جهان , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵
Aftablog

aftablog.ir - مالکیت معنوی سایت وبلاگ آفتاب متعلق به مالکین آن می باشد