بررسی ارتباط ناحیه ای از مغز با میل به غذا
تعدادی از محققان در مطالعه اخیرشان از شناسایی ناحیه ای از مغز که وِیار یا گرسنگی انتخابی(Food Craving) را تحریک می کند، آگاهی داده اند.
به گزارش وبلاگ آفتاب به نقل از ایسنا و به نقل از تی ان، پژوهشگران دانشگاه "آبردین" اسکاتلند با کمک پژوهشگران دانشگاه لستر انگلیس بتازگی موفق به شناسایی ناحیه ای از مغز که میل به مصرف غذای غنی از پروتئین را ایجاد می کند، شناسایی کرده اند.
دکتر "فابین نانیکس"(Fabien Naneix) در این زمینه اظهار داشت: یافته های ما بسیار مهمست برای اینکه مصرف پروتئین جهت زندگی ضروری می باشد. پیش تر به شکل گسترده ای مطرح شده بود که یک رژیم غذایی کم پروتئین با چاقی ارتباط دارد وحال نتایج به دست آمده از این یافته جدید به ایجاد درمان های هدفمند برای چاقی کمک می نماید.
پژوهشگران دریافتند وقتی موش ها از یک رژیم غذایی کم پروتئین پیروی می کنند، منطقه خاصی از مغز به نام "ناحیه تگمنتوم شکمی"(VTA) که نقش مهمی در رفتارهای جستجوی غذا دارد هنگامی که آنها غذای غنی از پروتئین مصرف می کنند، فعال تر می شود.
پژوهشگران گفتند هنگامی که پروتئین محدود شده بود، ناحیه تگمنتوم شکمی بیشتر از سایر مواد مغذی به پروتئین پاسخ می داد که این مساله نشان دهنده آن بود که مغز حیوانات برای اطمینان از حفظ سطح پروتئین سازگار شده است. چنین سازگاری معنا دار است برای اینکه دریافت پروتئین ناکافی می تواند تاثیر بدی بر سلامتی داشته باشد و در موارد شدید به مرگ منجر شود. علاوه بر این سطح پایین پروتئین در رژیم غذایی بعنوان محرک چاقی عمل می کند اما تا حالا مشخص نبود که مغز چگونه بر مصرف پروتئین تأثیر می گذارد.
دکتر فابین نانیکس اظهار داشت: یافته های ما بسیار مهمست برای اینکه مصرف پروتئین جهت زندگی ضروری می باشد. ما برای فرآیندهای بیولوژیکی گوناگون به پروتئین و اسیدهای آمینه نیاز داریم و تنها راه دریافت آن مصرف غذا است. بدین سبب این که درک نماییم چگونه مغز رفتارهای ما را باتوجه به نیازهای فعلی ما تغییر می دهد، بسیار مهم می باشد. پیش تر شناخته شده بود که ناحیه تگمنتوم شکمی نقشی اساسی در فرآیندهای انگیزشی سایر مواد مغذی دارد و ما در این مطالعه نشان دادیم که این موارد در مورد پروتئین نیز صدق می کند.
itemprop="bestRating">5
1020
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب