تاسیسات جدیدی كه سالانه ۱ میلیون تن كربن از هوا می گیرد
وبلاگ آفتاب: کشور اسکاتلند مبادرت به طراحی تاسیسات جدیدی کرده است که با جذب سالانه یک میلیون تن کربن، معادل با فعالیت 40 میلیون درخت، کربن را از هوا استخراج خواهدنمود.
به گزارش وبلاگ آفتاب به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، فناوری های جذب کربن پتانسیل زیادی برای کمک به مبارزه با تغییرات آب و هوایی دارند و اسامی بزرگی مانند "بیل گیتس" و "ایلان ماسک" با سرمایه گذاری در راهکارهای جدید، تعهد خودرا به توسعه این فناوری نشان می دهند.
حالا به نظر می آید جهان برای دستیابی به موفقیتی چشم گیر در فناوری های جذب کربن متحد شده است و در همین راستا به زودی تأسیسات جدیدی در کشور اسکاتلند افتتاح می شود که هر سال حداکثر یک میلیون تن کربن را از هوا خارج می کند.
این تأسیسات مستقیم جذب هوا(DAC) توسط شرکت انتقال انرژی "استورگا ژئوتکنولوژیز"(Storegga Geotechnologies) در انگلیس و با همکاری شرکت کانادایی توسعه دهنده فناوری جذب کربن موسوم به "کربن اینجینیرینگ"(Carbon Engineering) ساخته خواهد شد.
این تاسیسات که بزرگترین مرکز استخراج کربن از هوا در جهان خواهد بود، میزان کربن معادل آن فعالیت کربن زدایی ۴۰ میلیون درخت را در طول یک سال از هوا استخراج می کند. سپس تمام کربن جذب شده در محل های ذخیره سازی زیر دریا انبار می شود.
این مرکز دارای فن های بزرگی است که هوا را به درون یک مخزن پر از مایع که کربن دی اکسید را محبوس می کند، می کشانند. با این کار، کربن گرفته شده تصفیه شده و به قرص های کلسیم کربنات تبدیل می شود.
این قرص ها سپس گرم می شوند و از ناخالصی ها پاک می شوند و بعد از آن به یک محل ذخیره سازی زیر دریا فرستاده می شوند.
این مرکز جدید برای کاهش اثرات نامطلوب تغییرات اقلیمی و آب و هوایی به انبوه دیگر نوآوری های فناوری های جذب کربن می پیوندد که هدف نهایی آن ماهش مقدار CO۲ در جو زمین است.
همانطور که اتحادیه دانشمندان نگران(UCS) در سایت خود اشاره کرده است؛ برای رسیدن به انتشار خالص صفر، ما باید کارهایی بیش از کاهش انتشار کربن انجام دهیم و باید کربن دی اکسید را بطور فعال از جو حذف نماییم یا اثرات آنرا جبران نماییم.
در این راستا سیستم جدید دیگری موسوم به "Carbfix" که با حمایت "بیل گیتس" تولید شده است، کربن را از جو استخراج کرده و به سنگ تبدیل می کند. در عین حال یکی از دانشمندان دانشگاه "UCLA" از صدف های دریایی الهام گرفته و کربن را از اقیانوس استخراج می کند که کربن بیشتری را از از آب نسبت به هوا جذب می کند.
در صورتیکه این مرکز در اسکاتلند عمدتاً با هدف حذف کربن دی اکسید از جو انجام می شود، هر دو شرکت می گویند که می خواهند در نهایت کربن دی اکسید جمع آوری شده خودرا بفروشند. این دو شرکت هم اکنون به دنبال مکانی برای تأسیسات جدید خود در کشور اسکاتلند هستند.
گفتنی است که انرژی تجدیدپذیر بیش از ۹۷ درصد از تقاضای انرژی در کشور اسکاتلند را در سال ۲۰۲۰ پاسخگو بوده است.
این دو شرکت در بیانیه خود گفته اند که هدف شان این است که این تأسیسات تا سال ۲۰۲۶ عملیاتی شود.
منبع: aftablog.ir
itemprop="bestRating">5
1010
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب