کشتی غول های فناوری دنیا بر سر نیمه رساناها
وبلاگ آفتاب: صنعت نیمه رساناها با مجادله های ژئوپلیتیکی غریبه نیست و هم اکنون قدرت های فناوری دنیا بر سر دستیابی به آن بیش از پیش به تکاپو افتاده اند.
به گزارش وبلاگ آفتاب به نقل از ایسنا و به نقل از اکونومیست، تایوان خانه بیشتر تولیدات تراشه های پیشرفته در جهان است. از طرفی، جزیره تایوان بر سر مالکیت و استقلال با چین مناقشه دارد. آمریکا نیز در این میان به عنوان متحد تایوان و رقیب چین، نگران حمله نظامی چین به تایوان است. بدین سبب می خواهد با راه اندازی یک ائتلاف، دسترسی چین به تراشه های پیشرفته را محدود کند و شرکت های تراشه سازی را تشویق کند تا فروشگاه هایشان را در قلمروی آمریکا راه اندازی کنند.
دولت جو بایدن، رییس جمهور آمریکا همین طور خواهان ایجاد «ائتلاف تراشه ۴» با همکاری آمریکا، ژاپن، کره جنوبی و تایوان برای هماهنگ کردن سیاستگذاری در مورد تراشه ها شده است.
با این وجود، متحدان آمریکا در آسیا همگی استراتژی های تراشه های خودرا دنبال می کنند که البته به همان اندازه که همزیستی مسالمت آمیز دارند، با یکدیگر تنش نیز دارند.
کارشناسان می گویند ایجاد شبکه های تراشه بجای دامن زدن به جنگ و دعوا در زمینه دستیابی و استفاده از تراشه ها به هماهنگی دقیقی نیاز دارد.
نیمه رسانا یا نیمه هادی (Semiconductor) عنصری است که رسانایی الکتریکی آن، چیزی بین رسانا (مانند مس) و عایق الکتریکی (مانند شیشه) باشد. مقاومت الکتریکی نیمه رسانا برخلاف فلزات، با افزایش دما کاهش پیدا می کند. رسانایی این مواد را می توان با افزایش دقیق و کنترل شده آلاینده ها تغییر داد که به این فرآیند، دوپینگ یا آلایش گفته می شود.
رسانایی نیمه رساناها در دمای اتاق چیزی بین رسانایی فلزات و نارساناها است. رسانایی جامدات معیار خوبی برای قضاوت نیست، چونکه ممکنست یک ماده در اثر افزایش دما، رسانایی پایین، متوسط یا بالایی از خود نشان دهد. نیمه رساناها به دو نوع نیمه رسانای ذاتی و غیرذاتی تقسیم می شوند.
نیمه رساناها در دنیای امروز نقشی اساسی دارند و حدودا همه دستگاه هایی که استفاده می نماییم، مانند گوشیهای همراه، تبلت ها، کامپیوتر ها، رادیوها و غیره به آنها وابسته اند.
آنها خواص جالبی دارند. برای مثال، عبور دادن جریان تنها از یک سمت، داشتن مقاومت الکتریکی متغیر و حساسیت به نور یا گرما همچون ی آنهاست. به سبب این که می توان رسانایی نیمه رساناها را با پروسه آلایش تغییر داد، می توان از آنها در کاربردهای تقویت کننده، قطع و وصل جریان (کلیدزنی) و تبدیل انرژی بهره برد.
بطور کلی از نیمه رساناها برای ساخت قطعاتی مانند دیود، ترانزیستور، تریستور، آی سی و غیره استفاده می شود. پیدایش نیمه رساناها در الکترونیک، انقلابی در این علم به پا کرده که اختراع کامپیوتر یکی از دستاوردهای آنست.
منبع: aftablog.ir
itemprop="bestRating">5
535
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب