چه خوردنی هایی به افزایش طول عمر کمک می کنند؟
وبلاگ آفتاب: همزمان با گسترش تلاش ها و سفارش های پزشکی برای افزایش طول عمر انسان، خیلی از مردم به سراغ مواد غذایی یا مکمل ها می روند تا به این هدف دست یابند.
به گزارش وبلاگ آفتاب به نقل از بیزینس اینسایدر، مطالعات نشان می دهد که انتخاب نوع رژیم غذایی در کاهش یا افزایش طول عمر افراد نقش دارد.
کارشناسان لیستی از میوه ها، سبزیجات و نوشیدنی هایی که طول عمر را می افزایند، عرضه نموده اند.
به پروتئین مصرفی تان توجه کنید
دکتر «آنانت وینجاموری»، مدیر ارشد پزشکی شرکت مراقبت های بهداشتی که بر طول عمر تمرکز دارد دراین زمینه می گوید: بااینکه خوردن با هدف دستیابی به سلامت و خوردن برای طول عمر مشابه است، چند تفاوت کلیدی هم وجود دارد که نحوه و میزان مصرف پروتئین یکی از آنها است.
پروتئین برای ساخت و حفظ توده عضلانی لازم است و برای پیری سالم، داشتن توده عضلانی کافی اهمیت دارد.
«دن بوتنر»، بنیانگذار «بلو زون» یا «منطقه آبی» نیز این نظر را تایید می کند.
بونتر سال ها عادت های غذایی و شیوه زندگی ساکنان منطقه آبی را که عموما تا ۱۰۰ سالگی زندگی می کنند، مطالعه و بررسی نموده است.
او متوجه شد که نوع پروتئین نیز دراین زمینه موثر است و مردمان هر پنج ناحیه از منطقه آبی شامل لوما لیندا در کالیفرنیا، نیکویا در کاستاریکا، ساردینیا در ایتالیا، ایکاریا در یونان و اوکیناوا در ژاپن در قیاس با ساکنان سایر نقاط دنیا پروتئین کمتری - خصوصاً پروتئین حیوانی - مصرف می کنند.
به گیاهخواری روی آورید
«دیوید سینکلر»، استاد دانشکده پزشکی هاروارد و محقق طول عمر، گامی فراتر می رود و ادعا می کند: بهترین راه برای دستیابی به عمر طولانی، حذف کامل پروتئین حیوانی از رژیم غذایی است.
او می گوید: رژیم های غذایی با پروتئین حیوانی بالا، شاید به افراد کمک نماید که ظاهر عالی و حس خوبی داشته باشند اما کوتاه مدت است.
به باور او، رژیم غذایی گوشتخواری متضمن سلامت در طولانی مدت نیست.
تغذیه مناسب در سطح سلولی
وینجاموری در این مقوله نیز می گوید: برای رعایت تغذیه سالم در طول عمر، باید تغذیه مناسب در سطح سلولی داشته باشیم. در حقیقت، باید مشخص نماییم که چه فرایندهای سلولی را می خواهیم بهبود بخشیم.
لوبیا و حبوبات
بونتر و گروه همکارانش دریافتند که لوبیا، سنگ بنای اصلی در رژیم های غذایی ۱۰۰ ساله است. البته این توانایی فقط محدود به لوبیاها نیست بلکه سویا، عدس و انواع حبوبات را شامل می شود.
در منطقه آبی ایکاریا، جزیره کوچک یونانی در دریای اژه، مردم در رژیم غذایی خود افزون بر لوبیا، غلات کامل، سیب زمینی، روغن زیتون و میوه ها و سبزیجات هم مصرف می کنند.
پیاز قرمز
پیاز قرمز نیز یکی دیگر از مواد غذایی مهم در افزایش طول عمر است. پیاز قرمز از ترکیبی به نام «کورستین» سرشار است و طبق تحقیقات گوناگون به طرز موثری سلول های پیر را می کاهد.
وینجاموری دراین زمینه می گوید: سلول های پیر که به سلول های زامبی هم معروفند، دیگر عملکرد مفیدی در بدن ندارند اما سیستم ایمنی بدن هنوز آنها را از بین نبرده است.
کاپاریس
گیاه کبر یا کاپاریس از اصلی ترین مواد خوراکی در رژیم غذایی مدیترانه ای است که در خیلی از مناطق دنیا محبوبیت دارد. این ماده مغذی، غنی ترین منبع کورستین بشمار می رود.
این ماده مغذی بطور معمول در شیشه های حاوی آب نمک عرضه می شود و هر شیشه ۱۷۲ میلی گرمی آن بطور معمول حاوی ۱۰۰ گرم کاپاریس است.
قارچ
از دیگر مواد مغذی مفید برای افزایش طول عمر، انواع قارچ ها هستند.
قارچ ها از گذشته های دور در طب سنتی کاربرد داشتند و فواید بسیاری برای حفظ و طولانی تر شدن دوران جوانی دارند. قارچ ها در مجموع حاوی ترکیبات مختلفی هستند که به تقویت سلامت و عملکرد سلولی کمک می کنند؛ سلامت و عملکرد سلول ها نیز از کلیدهای طول عمر است.
این ماده مغذی، منبع عالی ویتامین های ب و د و نیز مواد معدنی مانند فسفر، سلنیوم، مس و پتاسیم است، رشد باکتری های سالم را در میکروبیوم روده تحریک می کند و سلامت کلی را بهبود می بخشد.
زردچوبه
ماده مغذی و مفید دیگر که اثر ضدالتهابی دارد، زردچوبه است.
زردچوبه حاوی کورکومین است و بنا به پژوهش های متعدد، موجب کاهش التهاب مزمن می شود که با شرایط و بیماریهای در رابطه با افزایش سن همچون سرطان، آلزایمر و آرتریت مرتبط می باشد.
زغال اخته
زغال اخته حاوی آنتی اکسیدان هایی است که به تقویت عملکرد مغز کمک می نماید.
زغال اخته در قیاس با ۴۰ نوع سبزیجات و میوه رایج دیگر، بیشترین آنتی اکسیدان را دارا است. این ماده مغذی همین طور فیبر محلول بالایی دارد که به بهبود عملکرد روده و کاهش کلسترول کمک می نماید و خطر بروز بیماری قلبی را می کاهد.
قهوه
نوشیدن دو تا سه فنجان قهوه در روز نیز احتمالاً با طول عمر ارتباط دارد.
متخصصان با تحلیل و بررسی داده های ۴۵۰ هزار نفر در یک دوره ۱۲.۵ ساله، دریافتند که احتمالاً مرگ افرادی که قهوه می نوشند در مقایسه با افرادی که قهوه نمی نوشند عقب می افتد. افزون بر این، کسانی (از نزدیک به نیم میلیون نفری که داده های سلامت و رژیم غذایی آنان بررسی شده بود) که دو تا سه فنجان قهوه از هر نوع آن می نوشیدند، کمتر در معرض مبتلاشدن به بیماریهای قلبی عروقی بودند.
چای سبز
نوشیدن چای سبز، چند بار در روز نیز احتمال مرگ را به تعویق می اندازد. پژوهشی در ۲۰۲۲ در چین، ژاپن، کره جنوبی و سنگاپور نشان میدهد که چای سبز خطر مرگ ناشی از دلیلهای مختلف در رابطه با سلامتی را - غیر از سرطان - می کاهد.
انار
انار غلظت بالایی از ترکیبی به نان اورولیتین آ (Urolithin A) دارد.
اورولیتین آ به بهینه سازی عملکرد میتوکندری در بدن کمک می نماید که برای تامین انرژی سلول ها لازم است اما اغلب با افزایش سن تجزیه می شود.
پژوهشی در ۲۰۲۲ نشان داد که افراد مسن تری که به مدت چهار ماه، روزانه ۱۰۰۰ میلی گرم یورولیتین آ دریافت نمودند به بهبود شایان توجهی در استقامت عضلانی رسیدند.
آجیل
بنابر اعلام ایندیپندنت، برمبنای تحقیقات بونتر، ساکنان مناطق آبی، انواع آجیل ها را مصرف می کنند. ساکنان ایکاریا و ساردینیا بادام می خورند و مردم نیکویا پسته مصرف می کنند. در لوما لیندا کالیفرنیا هم مردم همه نوع آجیل می خورند.
بنظر می رسد که انواع آجیل هم از مواد غذایی موثر در افزایش طول عمر است.
نتایج تحقیقاتی در ۲۰۱۳ که طی ۳۰ سال و با مشارکت ۱۲۰ هزار نفر انجام شده بود، نشان داد که به تعویق افتادن خطر مرگ در افرادی که روزانه آجیل مصرف می کنند، تا ۲۰ درصد بیشتر می شود.
در یک رژیم غذایی سالم افراد می بایست مقدار کالری دریافتی از مواد خوراکی را متناسب با میزان فعالیت خود مصرف کنند.
خوردن یا نوشیدن بیش از نیاز بدن منجر به اضافه وزن خواهد شد برای اینکه انرژی که استفاده نشده بصورت چربی ذخیره می شود. از طرفی نیز در صورت کم خوردن یا آشامیدن، وزن افراد کاهش می یابد که کاهش وزن زیادی نیز مشکلاتی را در پی خواهد داشت.
itemprop="bestRating">5
521
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب