وبلاگ آفتاب
در گفت وگو با وبلاگ آفتاب مطرح شد؛

جایزه چهره سال هنر انقلاب اسلامی وظیفه هنرمند را بیشتر می کند

جایزه چهره سال هنر انقلاب اسلامی وظیفه هنرمند را بیشتر می کند

به گزارش وبلاگ آفتاب، امیر بشیری از نامزدهای جایزه چهره سال 1402 هنر انقلاب اسلامی اعتقاد دارد این جایزه علاوه بر تاثیرگذاری در روند توسعه و گسترش هنر و هنرمند انقلابی، وظیفه بیشتری را بر عهده هنرمند می گذارد.


به گزارش وبلاگ آفتاب به نقل از مهر، مراسم معرفی «چهره سال ۱۴۰۲ هنر انقلاب اسلامی» روز چهارشنبه ۲۹ فروردین معرفی و مسعود نجابتی برای کارهای مؤثر در عرصه گرافیک این عنوان را از آن خود کرد. در میان نامزدهای دریافت جایزه «چهره سال ۱۴۰۲ هنر انقلاب اسلامی» نام امیر بشیری کارگردان کنسرت نمایش «کلنل» نیز قید شده بود. امیر بشیری که سال قبل کنسرت نمایش «کلنل» را در تالار وحدت روی صحنه برد، کارگردانی نمایش های «پدرانه»، «غروب بی پایان»، «نجواها»، «رادیکال ۲»، «اجسام از آن چه در آئینه می بینید به شما نزدیک ترند»، «خانواده اردکانی»، «از مرو تا توس» و «باغ خونی» را در کارنامه کاری خود به ثبت رسانده است. بشیری در ۲ اثر اخیر خود «باغ خونی» با موضوع واقعه تاریخی مسجد گوهرشاد و کنسرت موسیقی «کلنل» با موضوع شخصیت و زندگی کلنل پسیان، تاریخ معاصر ایران را مدنظر قرار داده است.

کنسرت نمایش «کلنل» نوشته محمد نقایی درباره ی شخصیت محمدتقی پسیان بود. محمدتقی پسیان معروف به کلنل محمدتقی خان پسیان از نظامیان ملی گرای اواخر دوره قاجار بود. وی که در ژاندارمری ایران خدمت می کرد در دوران عمر کوتاه ۳ دهه ای خود فراز و فرودهای بسیاری را تجربه نمود. پسیان در دوران پایانی حیات خود در خراسان به سر می برد و به سبب تقابل با دولت مرکزی و در سال ۱۳۰۰، کشته شد.
کنسرت نمایش «کلنل» که تهیه کنندگی آنرا امین اشرفی بر عهده داشت، با بهره بردن از گروه بازیگران حرفه ای نظیر کاظم سیاحی، سیامک صفری، رحیم نوروزی، اتابک نادری، مجید رحمتی، علی عطایی، الهه شه پرست و نازنین بیاتی، چهره شناخته شده موسیقی ایران محمد معتمدی به عنوان خواننده و بازیگر، آهنگسازی امیرحسین سمیعی با شناختی کافی از موسیقی ایران در دوران سیاسی و اجتماعی مدنظر و گروهی از طراحان حرفه ای صحنه، نور و لباس تئاتر، اهتمام بر این داشت که با تمرکز بر حس ملی گرایی و وطن پرستی محمدتقی خان پسیان، به این شخصیت تاریخی بپردازد.

«کلنل» که از آثار پرمخاطب نمایشی سال ۱۴۰۲ بود موجب شد تا امیر بشیری در کنار کمال تبریزی و علیرضا طالب زاده برای نویسندگی و کارگردانی مجموعه تلویزیونی «سرزمین مادری»، راضیه تجار برای انتشار رمان «یاس کبود» و تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «اسم تو مصطفاست»، افشین علاء برای نقش آفرینی مؤثر و به هنگام در سپهر شعر انقلاب اسلامی و مسعود نجابتی برای کارهای مؤثر در عرصه گرافیک همچون ترسیم دیوارنگاره «و فتح قریب» در مرز سرزمین های اشغالی، به عنوان کاندیدای جایزه «چهره سال ۱۴۰۲ هنر انقلاب اسلامی» قرار بگیرد. در همین راستا بشیری در گفت و گو با خبرنگار مهر درباره ی موضوعات مدنظر خود در آثاری که تولید و اجرا کرده است، اظهار داشت: در کل تمام آثاری که در این سال ها به آن پرداختم چه تئاتر و چه فیلم، دارای مضامین خانوادگی و اجتماعی بوده است. حتی وقتی به سراغ سوژه های می روم که در دل تاریخ قرار دارد، اهتمام می کنم از زاویه دید اجتماعی هم به آن نگاه کنم. این کارگردان تئاتر درباره ی دغدغه خود از پرداختن به تاریخ معاصر ایران به لحاظ سیاسی و اجتماعی، تصریح کرد: پرداختن به تاریخ معاصر ایران بیش از هر چیزی یک دغدغه و علاقه شخصی است. بخش زیادی از مطالعاتم در این سال ها مربوط به تاریخ معاصر می شود که بسیار جذاب است و به نظرم هر کدام از بزنگاه های تاریخی ما، می تواند زمینه ساز تولید آثار هنری مختلفی باشد. در این سال ها شرایطی به وجود آمده است که در راه تولید تئاتر و فیلم قرار داشته باشم و فکر می کنم در تئاتر خیلی بیش از این می توان فعال بود. خوشبختانه تولیدات خوبی در فضای فیلم سازی داشته ایم، که می تواند بیشتر باشد، اما برای تئاتر باتوجه به مشکلات تولید آثار تاریخی در فضای نمایش، تولیدات کمتر بوده است.
بشیری درباره ی این که تا چه حد پرداختن به تاریخ معاصر ایران در حوزه تئاتر می تواند در سطح جامعه و خصوصاً نسل جوان آگاهی بخشی و تأثیرگذاری داشته باشد؟ اشاره کرد: توجه به تاریخ معاصر ایران در حوزه تئاتر به شدت می تواند تأثیرگذار باشد، فکر می کنم اهمیت پرداختن به موضوعات تاریخی بر کسی پوشیده نیست، خصوصاً برای نسل جوان. کارگردان کنسرت نمایش «کلنل» در آخر درباره ی ارزیابی خود از جایزه «چهره سال هنر انقلاب اسلامی» و تأثیرگذاری آن در روند توسعه و گسترش هنر و هنرمند انقلابی، اشاره کرد: مطمئناً می تواند تأثیرگذار باشد و انگیزه بیشتری برای هنرمندان به وجود بیاورد. در کنار همه این ها، جایزه «چهره سال هنر انقلاب اسلامی» وظیفه بیشتری را بر عهده هنرمند می گذارد.


منبع:

1403/01/31
13:48:47
itemprop="bestRating">5
350
تگهای خبر: بازی , فضا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
Aftablog

aftablog.ir - مالکیت معنوی سایت وبلاگ آفتاب متعلق به مالکین آن می باشد