وبلاگ آفتاب
امیدعلی مسعودی مطرح كرد؛

ساترا اهمیت تنظیم گری اش را نمایش دهد

ساترا اهمیت تنظیم گری اش را نمایش دهد

وبلاگ آفتاب: رئیس دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه سوره در بازدید از نمایشگاه دایمی سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر (ساترا) به طرح نکاتی در عرصه توسعه پژوهش های دانشگاهی پرداخت.



به گزارش وبلاگ آفتاب به نقل از مهر، امیدعلی مسعودی رئیس دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه سوره، در حاشیه بازدید از نمایشگاه دایمی سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر (ساترا) از انعقاد تفاهمنامه این سازمان برای توسعه پژوهش های دانشگاهی در زمینه روندهای نوظهور رسانه ای اطلاع داد.
مسعودی با اشاره به اینکه معمولا سازمان هایی مثل ساترا که کار مهم نظارت را انجام می دهند یک روند کاری آرام را جلو می برند، اظهار داشت: گاهی مواقع رویدادی در جامعه رخ می دهد که متاسفانه غالبا هم در چالش های تنظیم گری هم از نظر مخاطب و هم از نظر تولید کننده مورد حمله قرار می گیرد. دلیل این نقیصه هم عدم آشنایی به هنگام ذی نفعان با وظایف و اقدامات مهم این نهادهاست.
رییس دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه سوره با تکیه بر این که در تمام دنیا رگلاتوری (تنظیم گری) وجود دارد، توضیح داد: ساترا باید خودش را بعنوان تنظیم گر معرفی نماید و یکی از بهترین راه هایی که ساترا می تواند با اتکا بر آن خودش را خیلی دقیق ارائه کند، برگزاری نمایشگاه است. مخصوصاً اینکه نمایشگاه برای دانشجوها و استادان دانشگاه بسیار حایز اهمیت است.
این استاد دانشگاه افزود: اگر جامعه نخبگان در رابطه با این ماجرا توجیه شوند، می توانیم به توجیه شدن جامعه و ترویج مشارکت عمومی در حوزه دفاع از حقوق مخاطب و تولید کننده هم امیدوار باشیم. در واقع تنظیم گر خودش با دانش افزایی در این حوزه یک نوع سواد رسانه به جامعه اهدا می کند. از طرفی همان گونه که سکوها در ساترا آموزش می بینند و بر حقوق خودشان واقف هستند، مخاطب هم باید حقوق خودش را بداند تا در تولید محتواهای داخلی شاهد ترویج بداخلاقی، بد زبانی و بی احترامی به اقوام، مذاهب و فرهنگ ها نباشیم.
وی افزود: مخاطب باید برای کنترل چنین مسایلی مطالبه داشته باشد و به کمک تنظیم گری بیاید. ساترا یک وظیفه سنگین دارد و باید این وظیفه سنگین را به جامعه معرفی نماید و از آن جایی حضور در نمایشگاه اهمیت دارد، می تواند این معرفی را برای فرهیختگان جامعه مثل استادان دانشگاه، پژوهشکده ها و دانشکده ها انجام دهد.
مسعودی همینطور ضعف پژوهشی را یکی از مهم ترین صدمه های کنونی حوزه سیاستگذاری و اجرا در زمینه آموزش، فرهنگسازی و تنظیم گری معرفی نمود و اضافه کرد: یکی از کارهایی که من در دانشگاه ها کم دیدم، کار روی روندهای جدید بخصوص در مورد تنظیم گری است. البته در این حوزه چند رساله دکتری و تحقیق صورت گرفته است اما حقیقت اینست که هنوز به آن جایگاه نرسیدیم که بتوانیم در همایش ها و تحول سرفصل ها از آن استفاده نماییم.
رییس دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه سوره در قسمت پایانی صحبت های خود همکاریهای بین سازمانی برای تولید علم را یکی راه های رفع این نقیصه توصیف کرد و اظهار داشت: در جلسه ای که اخیرا برای تحول در دروس علوم ارتباطات بین برخی دانشگاه ها برگزار شده، این مسئله که با عنایت به وجود نیازهای جدید، ما هم احتیاج به دروس و رشته های جدید داریم مورد تاکید قرار گرفته است. مثلاً بزودی در دانشکده ارتباطات دانشگاه سوره راه اندازی رشته رسانه و علوم شناختی را خواهیم داشت. اما برای سایر رشته ها و دروس باید اول پژوهش های بسیار زیادی صورت بگیرد تا دستمان برای تولید محتوا و تدریس خالی نماند. تفاهم نامه ای که با سازمان تنظیم مقررات صورت و تصویر فراگیر در این حوزه خواهیم داشت به این هدف کمک خواهد نمود. البته یک ضلع دیگر کار، انجمن سواد رسانه ای است که با مشارکت این دوستان محتوای ساخته شده پایش می شود و برای بهره برداری بهتر به وزارت علوم ارسال خواهد شد.


منبع:

1403/02/15
22:20:37
itemprop="bestRating">5
344
تگهای خبر: آموزش , پژوهش , دانشگاه , سازمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
Aftablog

aftablog.ir - مالکیت معنوی سایت وبلاگ آفتاب متعلق به مالکین آن می باشد