وبلاگ آفتاب
یادداشت مهمان؛

چرا تئاتر موزیکال همیلتون در دنیا درخشید؟

چرا تئاتر موزیکال همیلتون در دنیا درخشید؟

وبلاگ آفتاب: یک خبرنگار تئاتر در یادداشتی به بررسی تئاتر موزیکال همیلتون پرداخته که اینروزها تور جهانی خودرا سپری می کند؛ اثری که جوایز مختلفی را از آن خود کرده و درخشیده است.


به گزارش وبلاگ آفتاب به نقل از مهر، مهرانگیز قهرمانی خبرنگار تئاتر که در کشور انگلستان به تماشای اجرای تئاتر موزیکال «همیلتون» نشسته، در یادداشتی به بررسی این اثر نمایشی و دلیلهای موفقیت آن پرداخته است. «همیلتون» توانسته جوایز مختلفی را از آن خود کند و به عنوان یکی از موفق ترین آثار موزیکال جهان شناخته شود. در این یادداشت که در اختیار گروه هنر خبرگزاری مهر قرار گرفته، چنین آمده است: «صدای تاریخ معاصر
نمایش «همیلتون» در ادامه تورهای اجرائی این اثر، اینروزها در شهر برمینگام انگلستان به صحنه رفت و با استقبال بسیاری روبه رو شد. به این بهانه نگاهی به این نمایش موزیکال داریم:
به خاطر دارم چند سال پیش زمان بررسی و ترجمه روزانه اخبار تئاتر، با نمایشی روبه رو شدم که آن روزها سر و صدای زیادی به پا کرده و جوایز خیلی از جمله «تونی»، «گرمی»، «پولیتزر» و... را از آن خود کرده بود. متاسفانه از آنجائیکه فقط می توانستیم جسته و گریخته تنها در مورد نمایشی بخوانیم و یا ثانیه هایی از تیزرهای تبلیغاتی و یا چند عکس انتشار یافته در اینترنت را با سختی و استفاده از فیلترشکن ببینیم، نمایش های برتر دنیا تنها در حد اسامی در ذهن مان باقی می ماند.
«همیلتون» نام نمایشی بود که وقتی برای نخستین بار در مورد آن خواندم و عکسهایی از صحنه مینیمال آن دیدم این سؤال در ذهنم شکل گرفت که چگونه مقرر است قسمتی از تاریخ و ابعاد متفاوت زندگی یکی از تاثیرگذارترین افراد در تاریخ آمریکا در چنین صحنه کوچکی روایت شود؟ آن هم تئاتری موزیکال با تعداد زیادی کاراکتر و رقصنده.
سال گذشته که تبلیغات تور اجرای این نمایش در برمینگام را دیدم، لحظه ای هم فرصت را از دست ندادم و بلیت نمایش را پیش خرید کردم. نخستین نکته ای که توجه را به خودش جلب می کند، آنست که گروه، برنامه مشخصی برای اجرا در شهرها و کشورهای مختلف دارند و به طبع آن بازیگران و عوامل اجرا برنامه کاری مشخص دارند و کار گروه تنها به ۳۰ شب اجرا در یکی از سالن های شهر محدود و اثر زنده به گور نمی گردد.
هزینه بلیت از ۳۵ تا ۱۰۰ پوند در سالن «هایپودراما» یکی از سالن های اصلی شهر برمینگام است. ساعت اجرای اول ۱۴: ۳۰ است. اغلب نمایش ها ۲ ساعت اجرا دارند ساعت ۱۴: ۳۰ و دیگری ۱۹: ۳۰. وقتی نخستین بار برای دیدن اجرای ساعت ۱۴: ۳۰ به سالن رفتم بیشتر مخاطبان نمایش سالمندان و بچه های مدرسه ای بودند. چنین ساعت اجرائی برای افرادی که از شهرهای اطراف می آیند، بچه های مدرسه و افراد سالمند که رفت و آمد دیروقت برای شان مشکل است، بسیار عالی است.
روزی که برای تماشای نمایش موزیکال «همیلتون» رفتم، ۲ سانس اجرا داشت. ۲ اجرا برای این نمایش، یعنی بازیگران تقریباً باید ۷ ساعت بدون وقفه بخوانند و برقصند. با خودم فکر کردم شاید هنگام اجرا یکی از بازیگران موقع خواندن تپق بزند یا حرکت اشتباهی انجام بدهد! بالاخره با لباس هایی چندلایه که نمایانگر زمان گذشته است یا کفش هایی پاشنه دار حرکت کردن و خواندن حتی برای بازیگران کارکشته و حرفه ای هم دشوار است.
«همیلتون» کیست؟
شاید برای تان جالب باشد که بدانید برخلاف تاثیرگذاری الکساندر همیلتون در تاریخ آمریکا، کمتر نویسنده یا هنرمندی به او و کارهایش پرداخته است. الکساندر همیلتون، سیاستمدار آمریکایی و از بنیان گذاران ایالات متحده آمریکا بود. او به عنوان اولین وزیر خزانه داری، مؤلف سیاست های اقتصادی دولت جرج واشنگتن بود. همیلتون پیشگام تامین بودجه ایالات بوسیله دولت فدرال و نیز تأسیس یک بانک ملی، نظام تعرفه ها و روابط تجاری دوستانه با بریتانیا بود. فعالیت و دیدگاهش از طرف توماس جفرسون و جیمز مدیسون به چالش کشیده شد. آنها حامی ایالت های قدرتمند مستقر در آمریکای روستایی و حفاظت شده بوسیله میلیشیاهای ایالتی بجای ارتش و نیروی دریایی قدرتمند ملی بودند. آنها همیلتون را به خاطر دوستی بیش از اندازه با بریتانیا و بطور کلی سلطنت و اینکه بیش از اندازه جهت گیری وی به طرف شهرها، کسب وکارها و بانکها بود، محکوم می کردند.
با نگاهی کوتاه به این شخصیت، کارهای سیاسی، اجتماعی و زندگی عاطفی پر فراز و نشیبش توجه هر کسی به این مساله جلب می شود که چطور میتوان نمایشی از زندگی و کارهای سیاسی یک فرد بر صحنه تئاتر به تصویر کشید که بتواند مخاطب اش را تمام مدت اجرا بر صندلی بنشاند تا به روایت زندگی او گوش کند. مخاطبی که حتی می توان میان آنها دختران و پسرهای نوجوان را هم دید! مخاطبانی که اینروزها همه چیز را بصورت فشرده و ام پی تیری دریافت می کنند و حتی حوصله خواندن یک پیغام کوتاه هم ندارند چه برسد به دیدن نمایشی برمبنای یک شخصیت سیاسی.
اما به عنوان مخاطب اصلا نگران نباشید چونکه «همیلتون» از همان ثانیه اول شما را در صندلی تان میخکوب می کند، بطوریکه گذشت زمان را حتی حس هم نمی کنید. «همیلتون» مجموعه ای کامل از تمام عواملی را که موجب موفقیت یک نمایش می شود در خود گنجانده و به این علت برای مخاطبانش در هر سنی قابل درک و ارتباط می شود.
متن شاعرانه «میراندا»
این نمایش که توسط لین-مانوئل میراندا خلق شده، تاریخ را با صداهای معاصر ترکیب می کند و ترکیبی از آهنگ های هیپ هاپ، آر اند بی و سنتی برادوی را در بر می گیرد که روایت را با انرژی جلو می برد، به شکلی که از همان ابتدا مخاطب را با خود همراه می کند و نمی گذارد تا چشم از صحنه بردارد.
متن میراندا شاعرانه است. او زندگی پدران بنیانگذار و تولد ملتی را با پیچ و تاب معاصر به هم پیوند می دهد. بازی پیچیده کلمات و آمیختگی بی دردسر حقایق تاریخی با زبان بومی مدرن شگفتی زبانی به وجود می آورد که مخاطب را در سطح عمیقی درگیر می کند. عمق رشد شخصیت و طنین عاطفی داستان سرایی تأثیری ماندگار بر جای می گذارد و بینندگان را تشویق می کند تا در مورد پیچیدگی های میراث، قدرت و تجربه انسانی فکر کنند.
موسیقی نیروی محرکه «همیلتون»
شکی وجود ندارد که موسیقی «همیلتون» نقطه قوت این اثر است. تلفیق نوآورانه میراندا از ضرب های هیپ هاپ، ملودی های روح انگیز و آهنگ های کلاسیک برادوی، منظره ای پویا به وجود می آورد که هم با طراوت و هم جاودانه است. موسیقی نه فقط به عنوان پس زمینه، بلکه به عنوان نیروی محرکه ای عمل می کند که روایت را به جلو می برد و طیفی از احساسات را از شادی تا غم و اندوه با ریتم و اشعار کوبنده اش برمی انگیزد.
طراحی صحنه «همیلتون»، یک ضیافت بصری است که با استفاده نوآورانه از فضا و فناوری، روایت را تکمیل می کند. مجموعه های چرخان و طراحی مینیمالیستی حس سیالیت و حرکت را تداعی می کنند و مناظر همیشه درحال تغییر، انقلاب و مبارزات قدرت را منعکس می کنند. طراحی نورپردازی به طرز ماهرانه ای بر ضربات احساسی داستان تاکید می کند و تنش دراماتیک و تأثیر لحظات کلیدی را بیشتر می کند. استفاده از رقص و حرکت گروهی صحنه را زنده تر می کند و حس وحدت و هدف را به وجود می آورد.
«همیلتون» کلاس بازیگری است
بازی های «همیلتون» با بازیگرانی که روح و جوهر شخصیت های شان را با ظرافت و اصالت تجسم می بخشند، دیدنی است. هر بازیگری عمق و پیچیدگی را به نقش خود می بخشد و تصویر خودرا با احساسات خام و فداکاری تزلزل ناپذیر القا می کند. شیمی بین بازیگران قابل لمس است و حس رفاقت و هدف مشترک را به وجود می آورد که اجراهای گروه را به ارتفاعات جدیدی ارتقا می دهد. بازی در «همیلتون» از حضور مغناطیسی شخصیت اصلی گرفته تا نمایش های جذاب شخصیت های تاریخی، یک مسترکلاس در تعالی تئاتر است.
در پایان، «همیلتون» از محدودیت های تئاتر و موسیقی سنتی فراتر می رود و به عنوان پدیده ای فرهنگی ظاهر می شود که طبقه بندی را به چالش می کشد و استاندارد جدیدی را برای داستان گویی روی صحنه می سازد.
«همیلتون» با متن پیشگامانه، موسیقی مبتکرانه، طراحی صحنه جذاب و بازیگری خیره کننده اش، به عنوان نمونه ای درخشان از قدرت دگرگون کننده هنر و توانایی آن در الهام بخشیدن، برانگیختن و متحدکردن مخاطبان در یک تجربه مشترک از زیبایی و حقیقت است.»


منبع:

1403/07/06
13:12:22
itemprop="bestRating">5
169
تگهای خبر: آهنگ , اقتصاد , اینترنت , بازی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
Aftablog

aftablog.ir - مالکیت معنوی سایت وبلاگ آفتاب متعلق به مالکین آن می باشد