روابط علمی و فناوری ایران و افعانستان توسعه پیدا می كند
به گزارش وبلاگ آفتاب توسعه زیست بوم نوآوری و فناوری مشترک میان ایران و افغانستان بررسی و زمینه های لازم برای آغاز فرایند همکاریهای مشترک فراهم گردید.
به گزارش وبلاگ آفتاب به نقل از ایسنا، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در دیدار با عبدالظاهر شکیب رئیس آکادمی علوم افغانستان ضمن بررسی توسعه زیست بوم نوآوری مشترک دو کشور، محورها و سرفصل های برای شکل گیری همکاری و تعامل بر فناورانه بر مبنای تفاهمنامه را بررسی کردند.
مهم ترین هدف این تفاهمنامه دوجانبه میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و آکادمی علوم افغانستان که در مرحله نهایی قرار دارد، توسعه همکاریهای علمی و فناوری، انتقال تجربه ها و زیرساخت ها و عرضه کمک ها کمک های توسعه ای در حوزه علم و فناوری است.
در این جلسه معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، دربرگیرندگی زبان فارسی در فضای مجازی و افزایش روز افزون نفوذ این زبان را فرصتی برای پیشرفت فناورانه یاد کرد و اضافه کرد: زبان فارسی، نهمین زبان اینترنت است که نسبت به جمعیت جهانی، نفوذ و دربرگیری قابل توجهی است. حالا هم استارتاپ های فارسی زبان جزو برترین های فضای وب هستند و این زبان می تواند زمینه مشترک همکاریهای دو کشور برای رونق شرکتهای دانش بنیان و خلاق قرار بگیرد.
ستاری، ضمن اشاره به ایجاد زیست بوم نوآوری مشترک میان ایران و افغانستان اظهار داشت: مدلها و الگوهای موفقی که در رونق زیست بوم نوآوری ایران پیاده سازی شد، بر اساس یک همکاری مشترک، قابلیت تعمیم و توسعه در کشور افعانستان را دارد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با بیان اینکه ایران در بومی سازی الگوهای نوآورانه و فناورانه موفق بوده است و می تواند این الگو را به کشور همسایه خود هم انتقال دهد، افزود: الگوهای موفق بسیاری در ایران پیاده شده است و توانسته است راه را برای پیشرفت دانشی، فناورانه و نوآورانه ایران هموار کند.
رئیس بنیاد ملی نخبگان، با تکیه بر ایجاد پارک علم و فناوری مشترک ایران و افغانستان بعنوان فصلی تازه میان همکاریهای فناورانه دو کشور اظهار داشت: الگوی موفق پیاده سازی زیست بومی منطبق با بوم و خصوصیت های کشورمان، زمینه ساز رونق بیشتر از ۵هزار و ۷۰۰ شرکت دانش بنیان و هزاران شرکت خلاق و نوآور شده است. همینطور بیشتر از ۵۰ پارک علم و فناوری در ایران، با اهداف توسعه ای مشترک، سازگار با محیط بومی در استان های مختلف بستری را برای خلق ارزش افزوده و اشتغال از ایده های نوآورانه و فناورانه فراهم می کنند. این الگو بر بستر یک پارک علم و فناوری مشترک قابل اجرایی شدن است.
ستاری از نقش شرکتهای دانش بنیان و صنایع خلاق دو کشور در افزایش تعامل های دو کشور گفت و افزود: شرکتهای دانش بنیان و خلاق که در توسعه فناوری ها و خدمات عمومی فعالیت می نمایند می توانند یکی از زمینه های انتقال دستاورد و تجربه های موفق ایران به کشور افغانستان باشند، همینطور در دیگر حوزه های دانشی و فناورانه که ایران در آنها سرآمد است، فصل مشترک تازه ای در همکاری و تعامل دو کشور خواهد بود.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری همکاری میان مراکز دانشی، پژوهشگاه ها، شرکتهای دانش بنیان و خلاق را از دیگر محورهای مهم همکاریهای فناورانه و دانش بنیان دو کشور دانست و اظهار داشت: دولت ها در این راه باید پلی ارتباطی میان فعالان بخش های گوناگون زیست بوم نوآوری ایجاد کنند و بدون ایجاد خللی در مسیرشان، تعاملات این حوزه را گسترش دهند.
در ادامه این نشست، عبدالظاهر شکیب رئیس آکادمی علوم افغانستان ضمن اشاره به ظرفیت های همکاری علمی میان دو کشور اظهار داشت: آکادمی علوم افغانستان آماده است تا از تجربه های علمی ایران بهره ببرد. در این راه آمادگی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پرارزش بوده و این همکاری را برای توسعه تعامل میان مراکز علمی دو کشور ادامه می دهیم.
به گزارش روابط عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، او همینطور وجود فصل های مشترک تاریخی و فرهنگی فراوان میان ایران و افغانستان را زمینه ای برای همکاریهای علمی و فناورانه دانست و اظهار داشت: این دو کشور در زمینه های گوناگون تعاملی عمیق و غنی دارند و با استفاده از ابزار زبان مشترک، می توانیم روابط علمی و فناورانه دو کشور را بسط دهیم.
منبع: aftablog.ir
itemprop="bestRating">5
1048
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب