وبلاگ آفتاب
مروری بر اقدامات آیت الله رئیسی در حوزه فقرزدایی

سید محرومان

سید محرومان

وبلاگ آفتاب: وبلاگ آفتاب: درحالی خبر به شهادت رسیدن آیت الله سید ابراهیم رییسی، بالاترین مقام اجرائی کشور اعلام گردید که این مقام، همیشه طی ماه های خدمت خود نسبت به ایجاد عدالت و رفع فقر دغدغه داشت و بررسی کارنامه عملکرد ایشان نیز نشان میدهد که این شخصیت از شروع تکیه بر کرسی دولت به عنوان «سید محرومان» میان مردم، شناخته شده و درنهایت هم در راه خدمت به مردم به مقام رفیع شهادت نائل شد.


به گزارش وبلاگ آفتاب به نقل از ایسنا، ۲۹ خردادماه سال ۱۴۰۰ بود که آیت الله سید ابراهیم رئیسی با ۱۷ میلیون و ۹۲۶ هزار و ۳۴۵ رای مردمی در سیزدهمین دوره انتخابات به عنوان رئیس جمهور انتخاب شد؛ شخصیتی مردمی که از شروع به جریان افتادن فعالیت دولت خود، دغدغه حل فاصله طبقاتی و بی عدالتی با تغییر سیاست های نادرست اقتصادی، متناسب سازی حقوق مردم با تورم و پشتیبانی از خانواده ها و اقشار محروم را داشت؛ حتی یکی از شعارهای پیش و بعد از انتخابات وی نیز «مقابله با فقر» در کشور بود.
مرور کوتاهی بر کارنامه عملکرد این مقام در عرصه رفاه برای رفع فقر گواه از دغدغه ایشان برای پشتیبانی از محرومان دارد؛ شخصیتی که در نهایت هم در راه خدمت به مردم به شهادت رسید.
وی در نخستین جلسه شورای عالی رفاه و تامین اجتماعی در دولت سیزدهم که اسفندماه سال ۱۴۰۰ برگزار شده بود، با اعلان اینکه نظام جمهوری اسلامی ایران پرچمدار برقراری عدالت اجتماعی است و پس وجود فقر در جامعه اسلامی به هیچ وجه زیبنده این نظام نیست، اظهار داشته بود: جامعه اسلامی باید مبتنی بر عدالت اجتماعی اداره شود.
رییس جمهور با اعلان اینکه "اگرچه اقدامات و اصلاحات ساختاری و بلندمدت برای رفع فقر و بی عدالتی نسبت به رسیدگی به فقرا تقدم رتبی دارد، اما نباید موجب غفلت از سرعت رسیدگی به نیازمندان شود"، خطاب به مسئولان اظهار داشته بود: جلسات و برنامه ریزی های خودرا بر این محور تنظیم کنید که در کوتاه مدت و حتی برای همین شب عید بتوانید با اقدامات جهادی، دستگیر فقرا و نیازمندان جامعه باشید.
او همین طور دوم تیرماه سال ۱۴۰۱، بر لزوم ریشه کنی فقر، فساد و تبعیض در جامعه تاکید کرده و افزوده بود: بنای شهری سالم که اساس آن بر عقلانیت و مذهب استوار است و توحید و عدالت در آن شکل می گیرد را باید ایجاد کرد. اساس زندگی برمبنای ولایت و ارتباط با خداوند و با محور عدالت شکل می گیرد، بدین سبب رابطه با مردم باید برمبنای برقراری عدالت شکل گیرد. همه ما شاخصی برای عدالت تعریف کرده ایم که بر این مبنا در جامعه فقر و فساد و تبعیض نباشد و این شرایط زیبنده نظام اسلامی نیست و وضعیت موجود ما با وضع مطلوب متفاوت می باشد و باید وضعیت موجود را کم نماییم و لازمه آن ریشه کن کردن فقر و فساد است.
علاوه بر این ایشان بارها و بارها در سخنرانی خود با رویکرد دولت مردمی بر رفع فقر تاکید کرده بود و شاید به جرات بتوان اظهار داشت که رفع فقر یکی از کلیدواژه های اصلی سخنان ایشان بوده است.
هرچند که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دولت سیزدهم، طی سه سال اخیر به سبب تغییر دو وزیر و اداره ازطریق یک سرپرست با چالش هایی روبرو شد، اما مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه ها، اجرای کالابرگ الکترونیک بمنظور تامین سبد غذایی خانوارهای کم درآمد و کمک به مهار تورم، پشتیبانی از مادران حامله در دهک های کم درآمد و همین طور پشتیبانی از کودکان گرفتار سوءتغذیه بطور خاص همچون مهم ترین طرح های اصلی و شاخص وزارتخانه رفاه در دولت رئیسی بوده است که بررسی اجرای تنها کالابرگ الکترونیک طی سه ماه نشان از توزیع بیش از ۱۳۹ میلیون بسته غذایی به ارزش ۱۰۹.۳ همت پول میان مردم را می دهد.
به گزارش وبلاگ آفتاب به نقل از ایسنا، طرح «مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه ها» در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۱ در حالی برای افزایش رفاه و آسایش مردم در دستور کار دولت قرار گرفت تا از این طریق یارانه و پولی که متعلق به تک تک آحاد جامعه است به خودشان پرداخت گردد که به سبب اجرای آن قرار شد خانوارهای مشمول سه دهک اول مبلغ ۴۰۰ هزار تومان و دهک های چهارم تا نهم مبلغ ۳۰۰ هزار تومان یارانه دریافت نمایند. یک سال بعد از اجرای این طرح، یعنی از خردادماه سال ۱۴۰۲ طرح «کالابرگ الکترونیک» با اتصال ۲۲۰ هزار فروشگاه بزرگ و خرد در سطح شهر و روستا به اجرا درآمد و ۱۱ قلم کالای اساسی شامل برنج ایرانی، حبوبات، شیر کم چرب، پنیر، ماست کم چرب، مرغ، تخم مرغ، روغن مایع، ماکارونی و قند برای حفظ سفره مردم از تورم در سبد غذایی این طرح تعریف شد. طی چند فاز اجرائی و با گسترش اجرای کالابرگ الکترونیک، هفت دهک درآمدی در صورتیکه ۲۰۰ هزار تومان از مبلغ یارانه خودرا از میان ۱۱ قلم کالای سبد غذایی تعریف شده خریداری می کردند، مشمول دریافت یارانه تشویقی ۱۲۰ هزار تومانی می شدند.
در نهایت اما همزمان با شروع ایام دهه فجر و راستای حمایت غذایی از خانوار یارانه بگیر با اولویت خانوار دهک های یک تا ۷ درآمدی، دولت از ۱۷ بهمن ماه به مدت سه ماه (تا ۱۸ اردیبهشت ادامه دارد) مرحله جدید طرح کالابرگ الکترونیک را تحت عنوان «طرح فجرانه» اجرا کرد که در فاز جدید این طرح «شرط ۲۰۰ هزار تومان خرید از یارانه» حذف شد و اعتبار تشویقی از ۱۲۰ هزار تومان به ۲۲۰ هزار تومان افزایش پیدا کرد. در این طرح، یک سبد ۱۱ قلمی برای تامین حداقل کالری، پروتئین، ریزمغذی و ویتامین های لازم برای هر فرد (منطبق با نظر انستیتو تغذیه ایران) با قیمت های مبنای سال ۱۴۰۱ انتخاب و مابه التفاوت قیمت سبد مبنای سال ۱۴۰۱ با قیمت روز (۱۴۰۲) از محل یارانه جدید دولت تامین شد، به این صورت که قیمت روز سبد مشتمل بر ۱۱ قلم ۷۴۳ هزار و ۷۵۰ تومان بود که خانوار دهک های اول تا هفتم در صورت خرید بسته باید قیمت سال ۱۴۰۱ را به مبلغ ۵۲۳ هزار و ۳۰۰ تومان از جیب خود پرداخت می کردند و مابه التفاوت آن تا قیمت روز به مبلغ ۲۲۰ هزار و ۴۵۰ تومان از محل اعتبار جدید دولت تامین می شد.
بر طبق آمارهای ثبت شده، از زمان شروع طرح تا ۹ اردیبهشت، بصورت میانگین روزانه بیش از ۷۷۰ هزار خرید کالابرگی توسط مردم انجام شد که طی ۸۰ روز اجرای طرح فجرانه حدود ۱۳۹ میلیون بسته غذایی توزیع شد. علاوه بر این نیز در رونق بازار و تولید کارخانجات صنایع غذایی اثر خوبی گذاشت. برای تهیه این بسته های غذایی در حدود ۱۰۹.۳ همت (۲۶.۷ همت آورده دولت + ۸۲.۶ همت آورده مردمی) منابع مالی مصرف شد و به عبارتی می توان گفت ۱۰۹.۳ همت پول به سمت سفره مردم، امنیت غذایی و تامین حداقل کالری مورد نیاز هر فرد هدایت شد که بیشترین مشارکت از طرح مربوط به خانوار دهک های پایین جامعه یعنی دهک اول تا سوم درآمدی بوده است.
طرح "یسنا" اما طرح دیگری بود که سید ابراهیم رئیسی در امتداد پشتیبانی از مادران حامله و دارای فرزندان شیرده و در امتداد اجرای ماده ۲۴ قانون پشتیبانی از خانواده و جوانی جمعیت آنرا در دولت خود اجرا کرد. از آنجا که در دولت سیزدهم بستر خوبی برای حمایت های غیرنقدی در بستر شبکه ملی اعتبار (کالابرگ) فراهم گردید، از دی ماه سال قبل نیز این طرح به اجرا درآمد که البته اعتبار اجرای سه مرحله اول آن از محل مسئولیت های اجتماعی شرکت های زیر مجموعه صندوق های تابعه وزارت رفاه و با همکاری بنیاد کرامت رضوی تامین و برای ۲۲ هزار مادر در ۸ استان کم برخوردار شامل لرستان، ایلام، گلستان، فارس، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، هرمزگان و کهگلویه و بویر و در خانوارهای دهک یک درآمدی اجرا شد.
در امتداد اجرای طرح یسنا، به حساب سرپرستان خانوارِ این مادران مبلغ ۴۰۰ هزار تومان واریز شد که افراد می توانستند از فروشگاه های طرف قرارداد کالابرگ الکترونیکی تا سقف مقرر خرید کنند. در مرحله دوم که در ایام پایانی اعتباری از محل اعتبارات ستاد ملی جمعیت برای این مهم به حساب وزارت رفاه واریز شد، مبلغ ۶۰۰ هزارتومان برای خرید سبد غذایی و بهداشتی رایگان به حساب سرپرستان خانوار ۳ دهک اول درآمدی در تمام استانهای سراسر کشور که حدود یک میلیون مادر دارای فرزند زیر ۲ سال داشتند، شارژ شد و خانواده ها فرصت داشتند این اعتبار را برای خرید بسته های رایگان غذایی و بهداشتی بهره گیرند.
"امنیت غذایی کودکان" اما طرح دیگری بود که دولت رئیسی در امتداد پشتیبانی از کودکان دارای سوءتغذیه آنرا اجرا کرد تا از این طریق آن دسته از کودکانی که از نظر نمودار سلامتی استانداردهای لازم را ندارند و مختصات سلامتی آنها زیر خط سلامت قرار می گیرد و نیازمند توجه ویژه هستند، مورد حمایت قرار گیرند. در این طرح حمایتی ۱۴۰ هزار کودک گرفتار مشکل امنیت غذایی در سطح کشور شناسایی شدند که ۱۲۵ هزار نفر از این کودکان در دهک یک تا هفت درآمدی قرار داشتند که در این جهت مورد حمایت قرار گرفتند.
بر این مبنا به ازای هر کودک شناسایی شده توسط وزارت بهداشت که نیازمند تغذیه مضاعف بود، مبلغی برای خرید از اقلام سبد غذایی تعریف شده و به حساب سرپرستان خانوار واریز می شود، به طوریکه برای کودکان دهک درآمدی یک تا پنج، یک میلیون تومان و برای کودکان با دهک درآمدی ۶ و هفت، ۶۰۰ هزارتومان واریز شد.
به گزارش وبلاگ آفتاب به نقل از ایسنا، هرچند که هنوز درباب ادامه اجرای طرح های مذکور امسال تعیین و تکلیفی صورت نگرفته و بگفته زهرا قیومی- مدیرکل دفتر امور حمایتی و توانمندسازی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در صورت تامین و اختصاص اعتبار از طرف سازمان برنامه، این طرح ها ادامه خواهد داشت، اما طبق اعلام این مقام مسئول در طرح (حمایت از مادران نیازمند حامله و شیرده و دارای کودک زیر ۲ سال) در سال ۱۴۰۳، اقلام و مبلغ موردنظر برای اجرای طرح به سازمان برنامه و بودجه و ستاد ملی جمعیت ارائه شده و مورد تایید قرار گرفته است و همین موضوع بیان کننده این است که شهید رئیسی در سومین سال فعالیت خود همچنان در پشتیبانی از نیازمندان و محرومان دغدغه مند بوده و رفع فقر از اولویت های ایشان محسوب می شده است و شاید همین جمله از سیدمرتضی بختیاری- رییس کمیته امداد به عنوان یکی از قدیمی ترین و نزدیک ترین دوستان شهید رئیسی هم گواه همین موضوع باشد که اظهار داشت: «آیت الله رئیسی مرد میدان خدمت و تبلور تمام عیار یک خدمتگزار به اسلام و مسلمین بود».



1403/03/01
08:58:44
itemprop="bestRating">5
323
تگهای خبر: اقتصاد , الكترونیك , سازمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
Aftablog

aftablog.ir - مالکیت معنوی سایت وبلاگ آفتاب متعلق به مالکین آن می باشد