وبلاگ آفتاب

احتمال كشنده بودن ویروس كرونا با چه آزمایشی تعیین می شود؟

احتمال كشنده بودن ویروس كرونا با چه آزمایشی تعیین می شود؟

به گزارش وبلاگ آفتاب به قول محققان دانشكده بهداشت دانشگاه علوم پزشكی تهران و موسسه تحقیقات سلامت، آزمایش قطعی برای تشخیص میزان كشندگی در فرد مبتلا به ویروس كووید-۱۹ وجود ندارد. از آن جا كه عواملی مانند سن بالاتر، بیماری های زمینه ای، كمبود میزان دسترسی به مراقبت های ویژه مجهز و داشتن شرایط پزشكی ویژه میزان كشندگی بیماری را زیاد می كند، می توان تخمینی غیر دقیق از افزایش ریسك آن در برخی از بیماران داشت.


به گزارش وبلاگ آفتاب به نقل از ایسنا، بیشتر بیماران مبتلا به ویروس کووید-۱۹ بهبود می یابند، اما نسبت مهمی هم فوت می کنند. میزان کشندگی ویروس کووید-۱۹ در ابتدا ۱۵ درصد گزارش شد، اما این تخمین از یک گروه کوچک از بیماران بستری محاسبه شده بود. بعد از آن، با ظهور داده های بیشتر، میزان کشندگی ویروس بین ۳.۴ درصد تا ۱۱ درصد اعلام گردید و بعداً به ۳ تا ۳.۴ درصد رسید. این میزان ها با بهره گیری از داده های جمعیتی به دست آمده اند و مطالعه روی گروهی از افراد انجام شده است.
پژوهشگران دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران و موسسه تحقیقات سلامت با بررسی شواهد موجود به این پرسش پاسخ دادند که آیا روش یا آزمایشی برای تشخیص میزان کشندگی ویروس کووید-۱۹ در فرد مبتلا وجود دارد؟
این محققان می گویند: شواهد نشان میدهد تابحال آزمایشی قطعی برای تشخیص میزان کشندگی ویروس کرونا در افراد وجود ندارد؛ اما عواملی مانند سن، جنس، میزان دسترسی به مراقبت های ویژه مجهز و بیماری های زمینه ای (مانند دیابت، چاقی، سرطان، فشار خون، بیماری تنفسی مزمن، بیماری قلب و عروقی، سیگاری بودن) می تواند روی میزان کشندگی ویروس اثرگذار باشند و تا حدودی میزان کشندگی را پیشبینی کنند.
به اعتقاد پژوهشگران، احتمال این که فرد مبتلا در اثر کووید-۱۹ فوت کند، فقط به خود بیماری بستگی ندارد، بلکه به معالجه ای که فرد دریافت می کند و به توانایی خود بیمار در بهبود آن هم وابسته است. در حالیکه ویروس کرونا می تواند هر کسی را آلوده کند، با افزایش سن، کشندگی آن هم بیشتر می شود. سالمندان بیشتر از دیگران از بیماری های زمینه ای رنج می برند و احیانا به همین دلیل، تعداد بیشتری از آنها فوت می کنند. بنظر می رسد که تعداد مرگ در مردان در صورت مبتلا شدن بیشتر از زنان است، اما شواهد بیشتری در این خصوص مورد نیاز است.
بر مبنای اعلام کمیته اطلاع رسانی و آموزش همگانی کرونا در دانشگاه علوم پزشکی تهران که به بررسی مستندات، شواهد و پاسخ های علمی در مورد ویروس کرونا می پردازد؛ باتوجه به شواهد موجود، آزمایش قطعی برای تشخیص میزان کشندگی در فرد مبتلا به ویروس کووید-۱۹ وجود ندارد. اما به سبب این که عواملی مانند سن بالاتر، بیماری های زمینه ای دیگر، کمبود میزان دسترسی به مراقبت های ویژه مجهز و داشتن شرایط پزشکی ویژه میزان کشندگی بیماری را بیشتر می کند، می توان تخمینی غیردقیق از افزایش ریسک آن در برخی از بیماران داشت.





منبع:

1399/06/26
11:18:53
itemprop="bestRating">5
1774
تگهای خبر: پژوهش , پژوهشگر , تحقیقات , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
Aftablog

aftablog.ir - مالکیت معنوی سایت وبلاگ آفتاب متعلق به مالکین آن می باشد